Ideea câștigătoare a Maratonului pentru Educație Antreprenorială a aparținut echipei de la „Zinca Golescu”

de | 16.04.2024 13:43 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Vineri, 12 aprilie, s-a desfășurat ediția a II-a a Maratonului pentru Educație Antreprenorială, organizat de către CONAF (Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin) Argeș.

La competiția de idei de afaceri s-au înscris 11 echipe provenite din 8 licee și colegii argeșene, respectiv, C.N. „Zinca Golescu”, C.N. „AL. Odobescu”, Pitești, C.N. „Vlaicu Vodă”, Curtea de Argeș, C.N. „Dinicu Golescu”, Câmpulung, Liceul „Ion Mihalache”, Topoloveni, Liceul „Ion Cantacuzino”, Pitești și Liceul „Iulia Zamfirescu”, Mioveni.

Adolescenții participanți au venit cu planuri de business în cadrul cărora au prezentat de la aplicații mobile la producția de jucării, design, până la soluții de petrecere a timpului liber. Ideile aduse în fața publicului au fost evaluate de către antreprenori cu notorietate și succes, veniși chiar de la „Imperiul leilor”, respectiv Dragoș Atanasiu, Alina Gamauf, Lelia Mancaș, Corneliu Bodea și Bogdan Micu.

Conaf Arena leilor maraton

Echipa care a cucerit marele premiu este de la Colegiul Național „Zinca Golescu”, iar următoarele două locuri au fost ocupate de către elevii participanți de la Colegiul Național „Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeș. Cele trei echipe calificate vor promova în etapa națională a Maratonului, care va fi organizată în București în luna mai. Pe lângă aceste trei premii financiare, elevii au primit un Premiu de Excelență oferit de către Rotary Club Pitești, un premiu oferit de către Money Gold și multe alte premii atractive.

Conaf castigatori maraton

Maratonul pentru Educație Antreprenorială se adresează liceenilor cu abilități antreprenoriale, profesorilor, dar și antreprenorilor care vor întâlni în adolescenții înscriși la concurs angajații de mâine sau chiar competiția viitoare.”, a explicat Andreia Dumitrică, președinta CONAF Argeș, misiunea acestui concurs, care își dorește să îi învețe pe copii cum să gândească un business plan, cum să își alcătuiască un buget, care sunt costurile implementării unei afaceri.

Evenimentul se desfășoară în cadrul Pactului pentru Educație Antreprenorială semnat de către CONAF, Federația Patronală Petrol și Gaze – FPPG împreună cu Ministerul Educației și Cercetării- MEC pentru susținerea și dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor și introducerea, începând cu anul 2020, opțional, în școlile gimnaziale și licee, a orelor de antreprenoriat.

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Gala CONAF Women in Economy – victorie pentru anteprenoare!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/sofia-paul/" target="_self">Sofia Paul</a>

Articol scris de Sofia Paul

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presă pasionată de fotografie și călătorii.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CONAF

Ultimele articole