IKEA își închide fabricile din Rusia!

de | 15.06.2022 21:00 | Știri, Administrație, Național

IKEA a făcut un anunț, în această miercuri, că are în plan să își vândă toate fabricile din Rusia. De asemenea, aceasta își va închide birourile și să își va reduce numărul angajaților. În acest moment, sunt aproximativ 28.000 de angajați, relatează Reuters.

Decizia luată de către IKEA este o cauză a invaziei rusești din Ucraina, care durează deja peste 3 luni. Aceasta decizie a fost luată după ce compania și-a închis magazinele, o dată cu alte companii care s-au conformat sancțiunilor. Totuși, IKEA a ales să își plătească angații până la finalul lunii august.

IKEA a transmis, în decursul zilei de miercuri, că nu va mai relua vânzările în Rusia. Primul magazin al companiei fiind deschis în această țară în anul 2000.

Din păcate, circumstanțele nu s-au îmbunătățit, iar acest război devastator continuă. Lanțurile de comerț și aprovizionare din toată lumea au fost impactate puternic, iar noi nu vedem că ar fi posibil să reluăm operațiunile prea curând”, spune Ingka Group, într-un comunicat.

Cel mai mare brand de mobilă la nivel internațional caută, în acest moment, cumpărători pentru patru fabrici și va închide permanent două spații de vânzări și logistică din Moscova și Minsk.

Compania IKEA are aproximativ 15.000 de angajați în Rusia, iar Ingka Group, care deține toate magazinele IKEA din Rusia, are încă 12.500 de angajați.

Sursa Foto Digi24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Doi bărbați sunt încarcerați pentru omor și trafic de migranți!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole