Important pentru părinți. Care este numărul maxim de copii dintr-o grupă sau clasă

de | 21.09.2023 14:49 | Național, Administrație

Ministerul Educației vine cu informații importante pentru părinți. Astfel, potrivit informării publicate pe pagina de Facebook, numărul maxim de antepreșcolari dintr-o grupă poate ajunge la 20 (în cazul grupei mare), și la maxim 26 într-o clasă din învățământul liceal.

Sursă fotro: Facebook Ministerul Educației. Sursă fotro: Facebook Ministerul Educației.

Potrivit unui proiect pus în consultare publică, încă din 14 septembrie, de Ministerul Educației, din anul școlar 2024-2025, școlile pot solicita inspectoratelor școlare, în situații excepționale, în baza unei justificări a consiliului de administrație, suplimentarea sau diminuarea cu 2 elevi sub efectivul minim sau peste efectivul maxim prevăzut de Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023. Astăzi, Ministerul Educației precizează, într-o informare pe pagina de Facebook, că potrivit noii Legi a învățământului preuniversitar ”în situații excepţionale, formaţiunile de antepreșcolari, preşcolari sau de elevi pot funcţiona cu cel mult 2 copii peste efectivul maxim, față de 3 câte era prevăzut anterior. Pentru cazurile în care se solicită depăşirea cu peste 2 antepreșcolari/preșcolari/elevi a numărului maxim, aprobarea va fi dată de Ministerul Educaţiei. Efectivele de antepreşcolari, preşcolari şi elevi din formaţiunile de studiu deja constituite la data intrării în vigoare a Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023 rămân aceleași până la finalizarea nivelului de învăţământ”.

Foto descriptiv. Sursă foto: Zf.ro și Facebook Ministerul Educației.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

O nouă metodă înșelătorie prin telefon. Oamenii, sunați de persoane care pretind că reprezintă BNR

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei

Ultimele articole