O nouă metodă înșelătorie prin telefon. Oamenii, sunați de persoane care pretind că reprezintă BNR

de | 21.09.2023 10:51 | Național, Lifestyle

Banca Națională a României (BNR) a emis un avertisment către populație în legătură cu un atac cibernetic de tip „spoofing” (utilizarea frauduloasă a numărului de telefon), prin care se solicită informații personale prin intermediul apelurilor telefonice.

Mai exact, escrocii foloseau numerele de contact telefonice de pe site-ul BNR (021 313 04 10 sau 021 315 27 50) şi solicitau date personale, sub diverse pretexte (confirmarea unor cereri de împrumut, ştergerea împrumutului din sistem, date de card etc., în funcţie de răspunsurile date de cel contactat).

Banca Națională a României a primit mai multe sesizări cu privire la utilizarea frauduloasă a numerelor de telefon disponibile pe website-ul nostru (021 313 04 10 sau 021 315 27 50) de către indivizi care pretind că reprezintă BNR și discută despre împrumuturi online pe numele celor cărora le ajung apelurile.

Au fost solicitate informații personale, sub diferite pretexte (confirmarea unor cereri de împrumut, ștergerea împrumutului din sistem, informații despre card etc., în funcție de răspunsurile primite de la persoana contactată).”, transmit reprezentanții BNR într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei.

În realitate, BNR nu acordă împrumuturi populației, iar apelurile abuzive nu provin de la instituție, așa cum se precizează într-un comunicat de presă emis de BNR. În plus, Banca Națională a României a sesizat poliția cu privire la utilizarea frauduloasă a numerelor de telefon.

Atragem atenția că aceste apeluri nu provin de la BNR și reiterăm faptul că Banca Națională a României, în calitate de bancă centrală a țării, are atribuții reglementate de Legea nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naționale a României și nu oferă servicii sau produse de creditare populației.”, adaugă reprezentanții BNR

BNR atrage atenția românilor să nu dea curs solicitărilor de acest tip, venite din partea unor persoane care pretind că sunt salariaţi sau reprezentanţi ai instituției şi care invocă pretinse împrumuturi solicitate/aprobate/acordate de BNR şi solicită date sau documente cu caracter personal sau transferuri de bani în diferite scopuri.

sursă foto desteptarea.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) „ROADPOL Safety Days”-Razii de amploare pe străzile argeșene

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: BNR

Ultimele articole