Crește numărul cazurilor de variola maimuței în România

de | 19.07.2022 10:36 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Un nou caz de variola maimuței a fost înregistrat în România, în ultimele 24 de ore. Este vorba despre un tânăr de 22 de ani, din București.

Potrivit Ministerului Sănătății, pacientul se simte bine, iar acum se află în spital, fiind în izolare.

Acesta este al 19-lea caz de variola maimuței confirmat pe teritoriul țării noastre.

Amintim că și un bărbat din județul Argeș a fost confirmat cu variola maimuței, miercuri, 13 iulie.

OMS atrage atenția că această maladie se răspândește cu rapiditate, recomandând persoanelor infectate să se izoleze în casele lor.

Acesta este o reflectare tristă a lumii în care trăim, faptul că abia acum comunitatea internațională acordă atenție variolei maimuțelor, așa cum a apărut în țările cu venituri mari ”, a spus Tedros Adhanom Gebreyesus.

Totodată, directorul tehnic OMS, Rosamund Lewis, a specificat că cel mai ușor boala s-a răspândit prin „contactul strâns interpersonal”, dar este posibil să se transmită și prin aer.

Foto Germaniamea.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

BREAKING NEWS. Bărbat din Argeș confirmat cu variola maimuței!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ilfov

Ultimele articole