Incendiu de proporții provocat de un copil de 6 ani. O femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale

de | 07.05.2024 23:46 | Național, Eveniment

Jocul copiilor cu focul este o cauză specifică de incendiu, iar într-o clipă de neatenţie din partea părinţilor sau a bunicilor, aceștia pot provoca adevărate tragedii.

O astfel de situație a avut loc chiar luni seară, 06 mai, în localitatea Cristeşti, judeţul Botoşani, unde, un incendiu a izbucnit chiar în urma jocului unui copil cu focul.

Potrivit agerpres.ro, micuțul de 6 ani ar fi incendiat din joacă furajele din gospodăria bunicilor.

La fața locului au intervenit pompierii cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, dar şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cristeşti. De asemenea, la locul cu pricina a fost prezent și un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

În momentul sosirii forțelor de intervenție, ardeau aproximativ cinci tone de furaje. Intervenția a fost una dificilă, deoarece a existat riscul ca focul să se extindă.

IMG 20240507 WA0001 - Incendiu de proporții provocat de un copil de 6 ani. O femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale

 

La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, dar şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cristeşti. Aceştia au constatat că ardeau aproximativ cinci tone de furaje şi au acţionat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă  la construcţiile din gospodărie”, transmite ISU Botoşani.

În urma evenimentului, o femeie de 36 de ani a suferit un atac de panică şi a primit îngrijiri medicale la faţa locului de la echipajul medical.

Recomandările pompierilor

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, care se pot solda cu adevărate tragedii, pompierii militari argeșeni recomandă celor care îi au în grijă pe cei mici, însușirea regulilor și măsurilor de prevenire a incendiilor și respectarea strictă a acestora.

Astfel, pentru siguranța copilului dumneavoastră:

• înlăturați orice curiozitate în legătură cu focul, explicând cu răbdare copiilor pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru viața lor și a celor din jur;
• păstrați chibriturile, brichetele și alte surse de foc în locuri în care nu au acces;
• nu le permiteţi accesul, nesupravegheați, în depozite de furaje, șuri, poduri, magazii, grajduri etc., cu mijloace care pot produce incendii;
• nu îi lăsaţi singuri în casă cu aragazul, mijloacele de încălzire sau aparatele electrice aflate în funcțiune;
• odată cu creșterea, învăţaţi-i cum să utilizeze sursele de aprindere și să se comporte în situaţii de pericol.
Prin urmare, supravegheați în permanență copiii și interziceți jocul acestora cu mijloace care ar putea produce incendii (chibrituri, brichete, lumânări, etc.). De asemenea, nu lăsați la îndemâna copiilor mijloace care pot produce aprinderea.

sursă foto: ISU Botoșani

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un bărbat de 60 de ani a ajuns în comă la spital, după ce a băut erbicid

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Botoșani

Ultimele articole