Incendiu puternic! A fost emis mesaj RO-ALERT

de | 13.10.2022 14:25 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la un depozit din localitatea Voluntari, Ilfov. Focul se manifestă puternic și sunt degajări foarte mari de fum. De asemenea, in interior au fost auzite multe explozii.

Pompierii acționează la fața locului cu 20 de autospeciale de stingere și 3 autoscări. Din primele date, se pare că este afectată o suprafață de circa 5.000 de metri pătraţi.

Incendiul se manifestă în interiorul depozitului şi în exteriorul acestuia, unde sunt paleţi cu marfă. Acţiunile de stingere se realizează din exterior”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Mai mult, ISU a transmis un mesaj RO-alert cu privire la izbucnirea incendiului. Oamenii sunt sfătuiți să evite zona și să lase libere căile de acces pentru forțele de intervenție.

Conform informațiilor de la această oră, nu sunt victime ori persoane surprinse în interiorul depozitului.

incendiu voluntari2 - Incendiu puternic! A fost emis mesaj RO-ALERT

Totodată, Ministerul Mediului anunță că în zonă au fost trimiși comisari de la Garda Națională de Mediu, iar echipamentele de măsurare a calității aerului indică concentrații ridicate decât normalul la unii dintre poluanții monitorizați. Locuitorii din zonă sunt rugați să evite activitățile în aer liber.

Echipamentele de măsurare a calității aerului din zonă (stațiile B-26 și B-27) indică deja concentrații mai ridicate decât normal la unii dintre poluanții monitorizați. Pentru o analiză mai exactă a concentrațiilor în zona producerii incendiului, Agenția pentru Protecția Mediului București a mobilizat la fața locului autolaboratorul din dotare. Recomandarea pentru populația din zonă este să limiteze orice activitate în aer liber, până la stingerea incendiului și să urmărească evoluția concentrațiilor pe aplicația Calitate Aer”, transmite Ministerul Mediului.

Foto Ministerul Mediului România

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Asistentă medicală, acuzată că a ucis 7 nou-născuți

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: