Programul Rabla Local a fost amânat

de | 22.09.2022 20:10 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Lifestyle, Național

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a transmis, joi, 22 septembrie, că lansarea programului Rabla Local va fi amânată.

Potrivit sursei citate, crearea conturilor de utilizator se va putea face începând cu 14 octombrie.

În urma discuţiilor purtate cu asociaţiile implicate în desfăşurarea Programului privind casarea autovehiculelor uzate, pentru o derulare eficientă cu participarea cât mai multor unităţi administrativ-teritoriale, a reieşit necesitatea actualizării anumitor condiţii, astfel că, la data prezentei, se lucrează la modificarea ghidului de finanţare aferent acestui program.

Conturile create şi utilizate pentru înscrierea în cadrul Programului Iluminat public, Programului Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în localităţi, Programului Eficienţă energetică în clădirile publice, Programului Rabla Clasic şi a Programului Rabla Plus rămân valabile şi pot fi accesate pentru depunerea cererilor de finanţare pentru Programul privind casarea autovehiculelor uzate”, anunţă AFM.

Rabla Local se diferențiează față de alte programe prin faptul că oamenii nu mai sunt obligați să cumpere mașină nouă după ce primesc banii pe cea veche.

Mai exact, cei care vor casa și radia din circulația autoturisme poluante, cu normă de poluare mai mică de Euro 3 și mai vechi de 15 ani, au șansa să primească suma de 3.000 de lei de la stat. Cei care vor beneficia de program, nu vor putea să cumpere timp de trei ani un autoturism cu normă de poluare Euro 4 sau mai mică.

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a obține stimulentul

Condițiile pe care o persoană trebuie să le îndeplinească pentru a obține stimulentul sunt următoarele:

– să aibă domiciliul sau reședința în România, pe raza primăriei la care face solicitarea;
– să dețină un autovehicul uzat înmatriculat pe numele său și să fie în evidențele fiscale ale primăriei respective;
– să nu aibă restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor şi contribuţiilor către bugetul de stat și bugetul local;
– să nu folosească aceeași mașină pentru a obține diverse alte finanțări, inclusiv prin Rabla Clasic sau Rabla Plus;
– să nu aibă condamnări definitive pentru infracţiuni împotriva mediului.

Foto Automarket

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Modificări la examenul auto! Ce se va întâmpla cu examinatorii

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Rabla

Ultimele articole