Incineratorul municipal defect de 2 ani! Cum poate produce bani!

de | 10.06.2022 08:30 | Știri, Administrație, Pitești

Întotdeauna, fostul primar Cornel Ionică a lăudat incineratorul din Găvana, care se află în administrarea Serviciului de Exploatare a Patrimoniului, numai că – în ultima ședință – când povestea cu mândrie că este cel mai modern din sud-estul României, directorul SPEP i-a întrerupt momentul de reverie, anunţându-l că, modern-nemodern, incineratorul este defect! Şi nu de azi de ieri, ci de doi ani! Deși era una dintre unitățile care aduceau venituri la bugetul local, de aproape doi ani, incineratorul stă cu lacătul pe ușă, cu toate că, în 2019, i se alocaseră circa 250.000 lei pentru reparații.

Din 2023, însă, acesta s-ar putea să capete o şansă nouă și să genereze venituri substanțiale, aşa cum ar trebui în administraţia publică locală. Profitând de faptul că se face un studiu de oportunitate privind modalitatea de organizare și gestionare a serviciilor de administrare a domeniului public și privat, prin prisma faptului că în 2023 expiră contractul de delegare cu Salpitflor Green, care le are acum în atribuții, consilierul local Răzvan Șerbănoiu a solicitat introducerea realizării unui nou incinerator în acest studiu.

consilier PNL

Ar fi oportun ca incineratorul propriu al municipalității să preia și deșeurile periculoase de la spitale. Contractele pentru asemenea servicii sunt imense la capitolul sumelor. Eu am cerut și mi s-a spus că se va lua în calcul propunerea de a include și un astfel de incinerator în studiu, pe care să îl și folosim ca să facem bani. Cel existent nu mai funcționează de un an și jumătate, dar, și dacă îl repară, trebuie autorizat pentru neutralizarea deșeurilor periculoase.”, ne-a declarat liberalul Răzvan Șerbănoiu.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenție, șoferi! Locuri de parcare desființate în Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cornel Ionică | Răzvan Șerbănoiu