Un nou val de căldură! Vor fi temperaturi de 25 de grade

de | 16.03.2023 11:55 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Un nou val de căldură! Vor fi temperaturi de 25 de grade

Vremea se schimbă în România, în următoarele zile, anunță meteorologii. Potrivit acestora, un nou val de căldură din Africa ajunge în țara noastră.

Drept urmare, temperaturile vor fi extrem de ridicate pentru perioada în care ne aflăm. Începând cu acest weekend, valorile termice vor depăși 18-20 de grade.

Unul dintre tiparele atmosferice care marchează venirea primăverii este instalarea depresiunii islandeze peste nord-vestul Europei și a unei circulații predominant sud-vestice în centrul și sud-estul continentului”, se arată pe meteoradar.

Meteorologii anunță că vom avea zile călduroase atât la finalul lunii martie, cât și la început de aprilie. Spre finalul lunii, valorile termice vor fi chiar și de 25 de grade.

Ploi în aproape toată țara până joi seara

Amintim că astăzi  temperaturile vor fi sub cele normale pentru această perioadă în anumite zone. Pe parcursul zilei de joi, maximele vor fi cuprinse între 2 și 10 grade. Minimele vor fi între -7 și 5 grade cu cele mai scăzute valori în depresiuni.

Ploile vor fi prezente mai ales în regiunile intracarpatice, iar la munte vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Mâine, într-adevăr, ploile vor fi în extindere, în special în regiunile intracarpatice. Ne așteptăm și la cantități mai importante de apă ce vor depăși chiar 15l/m² vor fi și precipitații sub formă de lapoviță în zonele joase de relief, iar la munte, la altitudini de peste 1.500m vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare”, a transmis Oana Păduraru, meteorolog ANM, pentru Antena 3.

Vestea bună este că acest episod de răcire a vremii va ține pentru o perioadă scurtă de timp, urmând ca temperaturile să crească, din nou, spre finalul săptămânii, așa cum v-am anunțat.

Cod galben de vânt în Crișana și Banat

Totodată, este în vigoare o informare meteorologice , valabilă în intervalul 15 martie, ora 16 – 16 martie, ora 20.

Potrivit ANM, ploile vor cuprinde cea mai mare parte a țării, iar în noaptea de miercuri spre joi (15/16 martie) și în prima parte a zilei de joi în dealurile vestice, dar și în zonele mai joase din Maramureș, Transilvania și nord-vestul Moldovei se vor semnala și lapovițe și ninsori.

meteo romania - Un nou val de căldură! Vor fi temperaturi de 25 de grade

Foto meteoromania

De asemenea, în intervalul 15 martie, ora 18 – 16 martie, ora 18 va fi în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului, local și temporar, mai ales în zona de câmpie din Crișana și Banat.

În intervalul menționat, local și temporar, mai ales în zona de câmpie din Crișana și Banat vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55…60 km/h”, transmite ANM.

Foto descriptiv Știrile Kanal D

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Polițist lovit cu ranga de o femeie! Agentul încerca să aplaneze un conflict

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM

Ultimele articole