Se întorc ninsorile! ANM a emis Cod Galben

de | 01.02.2023 11:00 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Se întorc ninsorile! ANM a emis Cod Galben

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în această dimineață, un nou Cod Galben de vreme rea, valabil de astăzi, de la ora 10:00, până vineri la aceeași oră.

Potrivit meteorologilor, vor fi ninsori însemnate cantitativ și viscol, în mai multe județe ale țării, inclusiv în zona de munte a Argeșului.

În intervalul menționat, la munte temporar va ninge, însemnat cantitativ îndeosebi în zona Carpaților Occidentali și în cea din jumătatea de nord a Carpaților Orientali (unde prin acumulare vor fi cantități de precipitații de peste 30…40 l/mp) și se va depune strat consistent de zăpadă.
Vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h, iar la peste 1700 m, temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută”, transmite ANM.

De asemenea, miercuri și joi, în Transilvania și Oltenia vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…65 km/h.

Totodată, meteorologii că după câteva zile care vor prezenta o ușoră încălzire, temperaturile vor coborî simțitor, iar în weekend se vor atinge chiar și -10 grade în anumite regiuni ale țării.

Așa cum arată informațiile la acest moment, este posibil ca sâmbătă, duminică și mai ales debutul următoarei săptămâni să aducă primele temperaturi cele mai coborâte”, a transmis Elena Mateescu, șefa Autorității Naționale de Meteorologie (ANM), potrivit Antena 3.

Foto Capital/Evenimentul Zilei

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Dosar penal în cazul poluării pe Râul Argeș! Patronul unui service auto a deversat 300 de litri de deșeuri petroliere

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM

Ultimele articole