anchetaonline.ro

Investitorii în aquaparkuri dau târcoale Piteștiului

de | 06.05.2022 20:00 | Pitești, Administrație, Județean

Nu a existat program de campanie în care fostul primar Tudor Pendiuc să nu fi promis că realizează, o dată la patru ani, un aquapark la Pitești. În tot acest timp, piteștenii au făcut naveta ba la vecinii din București și Vâlcea, ba ceva mai departe, la Brașov, pentru a oferi copiilor o experiență estivală ceva mai consistentă și distractivă.

Realizarea unui aquapark se află și pe lista de promisiuni a actualui primar, Cristian Gentea și se pare că investitorii au și venit la Pitești, pentru a-și prezenta ofertele.

„Au venit tot felul de investitori la primărie să facă un aqua land, au fost ședințe, s-a discutat, să vedem dacă se va face. Vor să-l ridice în zona Lunca Argeșului. Au venit până acum două echipe din țară și au spus că ar vrea să investească. Discuțiile sunt în fașă, pentru că implică mult mai multe lucruri: infrastructură, parcări…”, ne-a declarat consilierul local al PMP, Sorina Coman.

Într-adevăr, experiența cu Simfonia Lalelelor ne-a arătat că stăm deficitar atât la capitolul parcări, cât și în ceea ce privește accesul, care este unul dificil și neprietenos cu șoferii și pietonii deopotrivă. Practic, la acest moment, Piteștiul nu are o infrastructură de acces decentă care să facă legătura între centrul orașului și zona de agrement din Lunca Argeșului. Realizarea unui aquapark în această zonă presupune să dispui de o infrastructură bine pusă la punct, pentru că experiența altor orașe arată că genul acesta de obiective atrage multă populație.

De-a lungul timpului, s-a vorbit despre realizarea unui aquapark și în Trivale, pe 2,6 hectare, pe locul unei vechi viroage, fostă groapă de gunoi. De asemenea, viceprimarul Gelu Tofan pusese ochii pe ștrandul din Costache Negri pentru amplasarea unui astfel de aquapark.

Vecinii de la Mioveni se gândesc și ei la realizarea unui astfel de obiectiv, la baza de Agrement de la BEMO. Lucrarea s-ar ridica la aproximativ 4 milioane de euro, bani de care municipalitatea, angrenată în foarte multe cheltuieli, nu dispune încă.

Și la Câmpulung s-a vorbit despre construirea unui aquapark. Acum un an, primarul Elena Lasconi declara că pregătește documentația și că specialiștii lucrează la cadastru pentru acest așa-zis aquapark.

Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro

9 luni de lucrări și 4 ani de hârțogărie pentru eficientzarea energetică a Spitalului Brădet

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Cristian Gentea | Elena Lasconi | Gelu Tofan | Mioveni | Tudor Pendiuc