anchetaonline.ro

Ionuț Moșteanu: „Doi ani de mandat degeaba. Atât a putut Cristian Gentea și PSD”

de | 27.10.2022 19:15 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Pitești, Politic

Joi, 27 octombrie, a avut loc o conferință de presă susținută de parlamentarii USR Ionuț Moșteanu și Narcis Mircescu, dar și de viceprimarul viceprimarul Piteștiului Mihai Mihăilescu și consilierii locali Ionuț Gherase și Violeta German.

În cadrul conferinței s-a discutat despre activitatea USR din ultima vreme și despre proiectul „USR te ascultă”. Totodată, s-a vorbit și despre proiectele depuse în Consiliul Local, precum și despre activitatea primarului Cristian Gentea din ultimii doi ani.

Am stat de vorbă cu oamenii din Argeș și am demarat campania «USR te ascultă». Pensiile sunt mici. Salariile, la fel. Și toate aceste probleme au legătură cu PSD și PNL, partidele de la guvernare.

Statul este marele câștigător din criza energetică, în timp ce românii sărăcesc. 22 de miliarde de lei a câștigat statul român din explozia prețurilor la energie. Ce a făcut statul cu acești bani? S-au dus pe pensii speciale și posturi la stat.”, a declarat Narcis Mircescu, senator USR și președinte USR Argeș.

Un proiect este legat de laboratoarele de informatică și robotică. Avem trei proiecte de acest gen la două școli și un liceu. Unitățile de învățământ au primit deja banii pentru achiziția echipamentelor de robotică și IT și sunt pe drum. Este un proiect-pilot care va fi extins la mai multe școli.”, a adăugat Mihai Mihăilescu, viceprimarul USR al Piteștiului.

Totodată, au fost trecuți în revistă doi ani de mandat ai primarului Piteștiului, Cristian Gentea, despre care deputatul Ionuț Moșteanu a spus că au fost doi ani pierduți și i-a recomandat edilului să iasă mai mult pe stradă și să comunice cu locuitorii, dar a făcut referire și la implicarea lui Gentea în fotbalul argeșean.

Mai are doi ani de mandat și îi recomand domnului Gentea să stea mai mult pe stradă, să stea mai mult de vorbă cu cetățenii, și să stea mai mult în primărie decât stă pe stadioane”.

Cristian Gentea a promis, în 2020, reabilitarea a 70 de kilometri de rețea de termoficare până în 2024. După doi ani au fost reabilitați 0 kilometri. Mai are încă 70 de kilometri de reabilitat în următorii doi ani.

Salubritate. Containerele îngropate încă zac îngropate de doi ani întregi.

Transporturi. De doi ani se chinuie să facă niște stații de încărcare pentru niște autobuze care ar fi trebuit să vină în 2020. Suntem aproape în 2023, doar 10 autobuze din 38 sunt în trafic. Restul stau pe bară, că nu au fost în stare să pregătească niște stații de încărcare.

Poliția Locală. Poliția Locală nu se vede. Anul trecut, Piteștiul a cheltuit 14 milioane și ceva de lei pentru Poliția Locală. Ca o comparație, Piteștiul a cheltuit 12 milioane de lei pentru învățământul gimnazial.

2 ani și 0 progrese pentru Parcul Industrial. Tinerii, cei care își termină facultatea, au nevoie de perspective. Pentru asta este nevoie de parc industrial și de atragerea investitorilor. Nu s-a întâmplat nimic.

Pădurea Trivale. A rămas și în această administrație, ca în administrația trecută PSD, doar un subiect de dialog, de ieșiri publice. ZERO pași înainte.

Planul Urbanist General. Nu se intampla nimic de 2 ani de zile. Planul de Urbanism General e Biblia de dezvoltare a comunității. Pana nu vom avea un PUG, vom avea în continuare un haos în dezvoltarea orașului.

Trafic. Se merge mai prost chiar decât în urmă cu doi ani. Cu parcările promise nu s-a făcut nimic.

Doi ani de mandat degeaba. Atât a putut Cristian Gentea și PSD”, a declarat Ionuț Moșteanu, deputat de Argeș și vicepreședinte USR.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: