Ipj în acțiune la vânzarea de brazi! Un argeșean a furat 5 mc de arbori de la Fondul Forestier Național!

de | 23.12.2022 14:04 | Știri, Eveniment, Județean

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul pentru Pritecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu polițiști de ordine publică din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au desfășurat acțiuni, în cursul zilei de ieri, joi, 22 decembrie, pentru comercializarea de material lemnos, cu specificul prevenirii și combaterii comerțului ilegal de brazi de Crăciun și produse derivate.

Organele oficiale au fost în 16 locații unde se desfășoară activități de comerț cu asemenea produse pentru a le verifica. De asemenea, au fost verificate 4 hypermarket-uri.

brazi furt - Ipj în acțiune la vânzarea de brazi! Un argeșean a furat 5 mc de arbori de la Fondul Forestier Național!

Aproximativ 50 de persoane au fost legitimate și 35 de autovehicule au fost verificate în cadrul activităților.
Polițiștii au aplicat 5 sancțiuni în valoarea totală de 870 de lei potrivit OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și o sancțiune contravențională de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, cu măsura complementară de confiscare a cantității de 2 metri cubi de material lemnos.

Mai mult de atât, un bărbat de 41 de ani, din Călinești, a fost depistat după ce ar fi tăiat fără drept și furat 5 mc de arbori, de pe un teren cu vegetație forestieră ce face parte din Fondul Forestier Național, fără respectarea regimului silvic.

furt brazi - Ipj în acțiune la vânzarea de brazi! Un argeșean a furat 5 mc de arbori de la Fondul Forestier Național!

Materialul lemnos a fost ridicat și predate în custodie organelor silvice din cadrul Ocolului Silvic ,,Stejarii Muscelului”, iar în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 107 și 109 din Legea 46/2008 – Codul Silvic.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bacșișul se va trece pe bon, din 2023!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Călinești

Ultimele articole