anchetaonline.ro

IPJ la datorie! Proiectul „Ia atitudine, spune stop violenței!” în școli!

de | 14.12.2022 21:01 | Știri

În cursul zilei de marți, 13 decembrie, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități în cadrul Proiectului „Ia atitudine, spune stop violenței!”, la Școala Gimnazială nr. 1 Costești.

La activitate au participat cadre didactice din cadrul Grupului de acțiune antibullying. Scopul a vizat modul de identificare, semnalare și prevenire a cazurilor de violență de tip bullying, precum și cu privire la legislația ce reglementează intervenția în cazurile de violență înregistrate în unitățile de învățământ.

De asemenea, polițiștii au desfășurat activități cu caracter informativ-preventiv în cadrul campaniei „Law iS COOL!” în aceeași unitate de învățământ, acolo unde au fost prezentate măsuri de gestionare non-violentă a conflictelor de către elevi, răspunderea contravențională și penală a minorilor, precum și aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor.

La activități au fost prezenți 50 de elevi și 5 cadre didactice.

scoala politie - IPJ la datorie! Proiectul „Ia atitudine, spune stop violenței!” în școli!

Totodată, în aceeași zi, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș, alături de polițiștii Serviciului Rutier Argeș, au desfășurat activități în cadrul Proiectului național „Siguranța rutieră-TEDI”, la Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” – nr. 2 Structură.

Polițiștii au informat elevii despre ce trebuie să facă pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, transmițând regulile de circulație într-un mod adaptat vârstei și calității de participant la trafic pe care o pot avea.
La activități au participat aproximativ 30 de elevi și un cadru didactic.

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Incredibil cum a fost descoperit un argeșean de 36 de ani, în trafic!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: