anchetaonline.ro

Joi, 23 noiembrie Filarmonica Pitești organizează ultimul concert simfonic al lunii

de | 21.11.2022 16:40 | Județean, Lifestyle, Pitești, Știri

Joi, 23 noiembrie, de la ora 19.00, în sala „Simfonia”, Filarmonica Pitești organizează ultimul concert simfonic al lunii. Alături de orchestra simfonică, dirijată de Jordi Mora (Spania), revine chitaristul Stan Zamfirescu.

În program: J. Rodrigo – Concertul pentru chitară și orchestră „Concierto de Aranjuez” și W. A. Mozart – Simfonia Nr. 41 în Do major „Jupiter”.

Jordi Mora 1 - Joi, 23 noiembrie Filarmonica Pitești organizează ultimul concert simfonic al lunii

Jordi Mora s-a născut la Barcelona iar studiile muzicale le-a efectuat la Conservatorul de Muzică al orașului. Absolvent al Höchschule für Musik din Würzburg (ca oboist), obține o bursă de la statul bavarez pentru a absolvi muzică și filosofie la Universitatea din München. Studiază dirijat de orchestră cu Sergiu Celibidache, urmând și cursuri de master și dirijat la Universitatea din Mainz, Münchner Philarmoniker din München și alte cursuri la Trier, Londra, Stuttgart și Paris. A dirijat orchestre din Germania, Spania, Franța, Statele Unite, Rusia, România, Grecia și America de Sud. Este implicat în multe proiecte pedagogice, în special în Elveția, Spania, Italia, Argentina și Germania. În prezent este dirijor al Orchestrei Simfonice a „Segle XXI” și al Bruckner Akademie Orchester.

Stan Zamfirescu - Joi, 23 noiembrie Filarmonica Pitești organizează ultimul concert simfonic al lunii

Absolvent al Universității Naţionale de Muzică, la clasa profesorului Cătălin Ştefănescu, Stan Zamfirescu este singurul chitarist român care a obţinut Diploma ABRSM (Associated Board of the Royal Schools of Music). Ca urmare a câştigării unei burse (Entrance Scholarship), a urmat şi Royal Academy of Music. Câştigător al competiţiilor naţionale de gen, a susţinut concerte cu orchestre simfonice pe cele mai importante scene ale ţării. Dintre premiile câştigate menţionăm pe cele de la Sinaia, Belgrad, Iserlohn (Germania) şi Tychy (Polonia). Este profesor de chitară la Liceul „George Enescu” din Bucureşti.

Puteți procura bilete de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 de lei și 30 de lei, în funcție de categoria locului.

De menționat că prețul unui bilet pentru elevi și studenți este 10 lei, respectiv 7,50 lei, iar pentru pensionari, 20 de lei, respectiv 15 lei.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Filarmonica Pitești