anchetaonline.ro

Buletine electronice din 2023! Toți românii pot beneficia!

de | 21.11.2022 10:37 | Știri, Administrație, Național

Din anul 2023, românii vor beneficia de cărți de identitate electronice. Acest proiect a fost lansat încă din 2021 de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), care a anunțat posibilitatea de emitere a cărților electronice de identitate, potrivit avocatnet.ro.

De atunci, doar la Cluj au eliberate peste 5.400 de astfel de documente de identitate. Astfel, la nivel național, emiterea buletinelor ar urma să se facă până la 31 decembrie 2023.

“Începând din 2 august 2021, dată la care a fost demarat proiectul pilot privind cartea electronică de identitate, până în prezent au fost eliberate 5.434 documente de identitate care îndeplinesc cerințele și normele europene”, a anunțat MAI.

Aceste buletine vor putea fi folosite în interacțiunile cu autoritățile sau instituțiile din țara noastră, dar și din străinătate.

Aceste documente de identitate au la bază p semnătură digitală. Semnăturile electronice de pe noile acte de identitate vor fi gratuite pentru cetățeni, statul suportând întreaga cheltuială.

Termenul de valabilitate al CEI se stabilește în funcție de vârsta titularului pentru a fi în concordanță cu modificările fizionomiei acestuia. De asemenea, se poate solicita emiterea unui nou CEI, înainte de expirarea termenului de valabilitate, în funcție de evenimentele de stare civilă sau administrative din viața cetățenilor”, mai informează sursa citată.

Cei care nu doresc să dețină o carte electronică de identitate, pot alege cărți de identitate simple, fără cip încorporat, așa cum sunt cele folosite la acest moment.

Sursa Foto Ziarul Argesul

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bărbat mort în urma unui incendiu dintr-un bloc de locuințe!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: