(VIDEO) Primul lot al Drumului Expres Craiova-Pitești inaugurat AZI! Cum arată ziua, cât și noaptea

de | 20.04.2022 19:31 | Știri, Administrație, După subiect, Național, Pitești

INFORMAȚII NOI

Premierul Nicolae Ciucă.a anunțat faptul că astăzi, 21 arilie. a fost inaugurată centura oraşului Balş, primul drum expres din România,

Oraşul Balș este extrem de aglomerat deoarece se află pe ruta care leagă vestul ţării de Capitală.

De menționat faptul că lucrările au fost finalizate după trei ani.

Astăzi se deschide centura de ocolire a municipiului Balş, avem garanţiile şi de la constructor.

Este un demers care a început cu aproximativ trei ani în urmă şi iată că reuşim să deschidem astăzi prima porţiune de drum expres din România care va asigura cu certitudine evitarea acestei aşteptări şi pierderea timpului în trafic.

Este o veste bună pentru cei care circulă pe itinerariul Bucureşti – Piteşti – Craiova – Severin – Timişoara.
Ştim că la mijlocul acestei distanţe, în localitatea Balş, de fiecare dată traficul se aglomera şi pe câţiva kilometri se petreceau între 40-50 de minute şi chiar mai mult”, a precizat Nicolae Ciucă.

 

Sursa foto reprezentativă: antena3

 

craiova-pitesti

 

Știre inițială

Primul lot al Drumului Expres Craiova-Pitești va fi inaugurat joi, 21 aprilie, de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Porțiunea inaugurată va avea 18 kilometri și reprezintă centura ocolitoare a orașului Balș.

Drumul a fost filmat, în urmă cu câteva zile, de pasionații de infrastructură atât ziua, cât și noaptea.

Primul lot al Drumului Expres Craiova-Pitești

 

 

Sâmbătă, secretarul de stat Irinel Ionel Scrioșteanu a făcut ultima vizită pe şantierul Drumului Expres Craiova – Piteşti, înainte de recepţia şi darea în folosinţă.

Am făcut astăzi (n.r. sâmbătă) ultima vizită pe şantierul Drumului Expres Craiova – Piteşti, înainte de recepţia şi darea în folosinţă a Lotului 1 al Tronsonului 2, care va asigura preluarea traficului în zona oraşului Balş. Este vorba despre primii 18,5 km din Drumul Expres Craiova – Piteşti, respectiv Lot 1 km 17+700 – km 36+200 din Tronsonul 2. După deschiderea circulaţiei rutiere, accesul pe acest lot se va face astfel:

– pe relaţia Craiova-Piteşti, accesul se face din DN65, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balş

– pe relaţia Piteşti-Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN65, spre localitatea Piatra Olt În scurt timp vom da în trafic şi Lotul 2 al Tronsonului 2”, a transmis secretarul de stat.

Acesta a mai spus că Tronsonul 2 are o lungime de 39, 85 km, cu punct de început limita dintre judeţele Dolj şi Olt, iar ca punct final Municipiul Slatina, la intersecţia cu DN 65 și că traversează teritoriile administrative ale localităţilor Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina şi Valea Mare.

 

După deschiderea circulaţiei rutiere, accesul pe acest lot se va face astfel:
– pe relaţia Craiova-Piteşti, accesul se face din DN 65, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balş;
– pe relaţia Piteşti-Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN 65, spre localitatea Piatra Olt”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

 

Drumul Expres Craiova-Pitești va avea o lungime de peste 121 km și este împărțit în patru tronsoane. Va avea câte două benzi pe fiecare sens și vor fi făcute 10 intersecții și 75 de poduri și pasaje.

 

Sursa video: Youtube MND

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

smiley-concert-pitesti

Smiley nu și-a pierdut buletinul! Îl are de Pitești! (VIDEO)

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești

Ultimele articole