anchetaonline.ro

Klaus Iohannis va participa la Summitul B9 din Slovacia

de | 05.06.2023 16:00 | Știri, Administrație, Național

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa marți, la Bratislava, Slovacia, la Summitul Formatului București 9 (B9), pe care îl va coprezida alături de președintele Slovaciei, Zuzana Čaputová, și de președintele Poloniei, Andrzej Duda, anunță Administrația Prezidențială. La eveniment va participa, de asemenea, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Reuniunea la vârf a statelor din Formatul București 9 se desfășoară cu aproximativ o lună înaintea Summitului NATO de la Vilnius și va oferi prilejul unui schimb aprofundat de opinii cu privire la prioritățile de pe agenda aliată și obiectivele majore, cu accent pe consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare pe Flancul Estic, precum și pe intensificarea cooperării cu Ucraina.

Agenda discuțiilor

”Agenda discuțiilor va viza evaluarea progresului realizat în implementarea deciziilor aliate adoptate în cadrul Summitului NATO de la Madrid, inclusiv în ceea ce privește angajamentele de investiții și cheltuieli pentru apărare, precum și sprijinul acordat Ucrainei în susținerea aspirațiilor sale euroatlantice. O atenție specială va fi acordată și partenerilor vulnerabili din regiune, precum Republica Moldova, care se confruntă cu provocări crescute de securitate”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Foto descriptiv. Sursă foto: presidency.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vizita regelelui Charles al III-lea în România. Imaginile cu monarhul britanic au ajuns în presa internaţională

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Klaus Iohannis