Vizita regelelui Charles al III-lea în România. Imaginile cu monarhul britanic au ajuns în presa internaţională

de | 05.06.2023 15:20 | Lifestyle, Național, Știri

Regele Charles al III-lea se află în țara noastră de câteva zile, într-o vizită privată.

Suveranul britanic a ajuns în România, vineri, 2 iunie, atunci când s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis la palatul Cotroceni.

După scurta oprire din capital, regele Charles s-a îndreptat către Transilvania, acolo unde deține mai multe proprietăți.

Acesta a putut fi văzut în ziua de sâmbătă, în satul Valea Zălanului din județul Covasna, acolo unde a făcut plimbări în natură. Duminică, 4 iunie acesta a continuat cu vizitele în locurile pitorești din zonă, a stat de vorbă cu localnicii dar și cu persoanele care au venit din alte localități, special ca să-l întâlnească pe Rege.

Regele Charles in România

Foto: Antena3 CNN

Mereu este minunat în România! Sunt atât de impresionat să văd toată lumea aici! Iubesc să vin în România”, a precizat regele Charles, în imaginile transmise de Antena 3.

În ultima zi a vizitei sale în România, marți 6 iunie, suveranul britanic este așteptat la Viscri, un alt loc îndrăgit de acesta, acolo unde va poposi doar pentru câteva ore. Tot mâine fiind anunțată și întoarcerea în Marea Britanie.

Regele Charles in România

Foto: Antena3 CNN

Reamintim faptul că această vizită a fost prima de la încoronarea sa ca rege. (Mai multe detalii legate de încoronare, puteți afla AICI. )

Imaginile cu suveranul britanic au ajuns în presa internațională și au putut fi văzute și la posturile internaționale de televiziune BBC, CNN sau TV5.

Titlul articolului din The Times a fost „O conexiune profundă Charles al III-lea călătorește în România în prima călătorie în străinătate de la încoronare”, în timp ce The Independent a scris despre faptul că monarhul britanic laudă cultura și istoria României.

 

Întrebat de ce îi place atât de mult țara noastră, răspunsul regelui Charles a fost: din cauza românilor:

Am fost întrebat adesea ce mă aduce atât de des în România, ce anume face ca acest loc să fie atât de special?

 

Răspunsul este, pentru mine, foarte clar: voi, prietenii mei români. Tot ceea ce reprezentați voi după secole întregi de istorie, identitatea voastră și întregul vostru potențial.

 

Aceste lucruri vă fac cu adevărat speciali în întreaga lume”, a precizat Regele Charles al III-lea.

 

Foto: Antena3 CNN

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Regele Charles