Laura Codruța Kovesi: ”Voi vota, dar nu voi candida”

de | 03.03.2024 19:11 | Național, Politic

Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al Parchetului European (EPPO), a vorbit despre mari dosare care privesc România într-un amplu interviu pentru SpotMedia.ro, dar a declarat și că nu va candida la alegerile prezidențiale din toamnă.

Fosta șefă a DNA, al cărei mandat la EPPO se va termina în 2026, a precizat că va vota, dar nu va candida. Pe data de 9 iunie sunt programate europarlamentare și locale, pe 15 și 29 septembrie – prezidențiale, iar pe  8 decembrie – parlamentare.

”Nu voi candida. Am văzut în ultima perioadă de timp că, în ciuda răspunsurilor mele, sunt persoane care încă analizează așa-zisa mea candidatură. Probabil că sunt genul de oameni care iau decizii și apoi se răzgândesc. Nu este cazul meu.

Nu m-am răzgândit și cred că discuția referitoare la alegeri trebuie să fie despre candidați reali, pentru că dacă facem alegerile despre fantome, nu cred că este sănătos pentru democrație. Oamenii vor un candidat real, nu fantome. Iar dacă în continuare se măsoară fantomele, nu este ceva serios.

Singurul lucru pe care pot să-l spun despre alegeri este că, da, voi vota, dar nu voi candida.”, a precizat Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al EPPO, fiind întrebată de cei de la SpotMedia.ro dacă are intenția de a candida la alegerile prezidențiale de anul acesta.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu

Citiți, de asemenea, pe anchetoanline.ro:

Nume speculate pentru europarlamentare. Ce miniștri ar putea fi remaniați?

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Laura Codruţa Kovesi

Ultimele articole