Tânăr de 27 de ani prins gonind cu 211 km/h pe Autostrada A1

de | 03.03.2024 19:20 | Județean, Eveniment

În acest weekend, polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 București-Râmnicu Vâlcea au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră pe autostrăzi.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate mai multe autovehicule, fiind realizate 43 de testări cu aparatele pentru detectarea prezenței alcoolului în aerul expirat, precum și 7 testări pentru detectarea prezenței substanțelor cu efect psihoactiv.”, transmite IPJ Argeș

În urma acțiunilor, oamenii legii au aplicat 54 de sancțiuni, dintre care 29 pentru viteză. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 26.790 lei.

Printre cei sancționați se află și un tânăr de 27 de ani, din București, care s-a ales cu amendă și a devenit pieton pentru 120 de zile, după ce a fost prins conducând cu o viteză extrem de mare.

Tânărul a fost depistat astăzi, 03 martie, în jurul orei 17:52, pe Autostrada A1, București-Pitești, la km 59, în timp ce circula cu viteza de 211 km/h.

Pentru că a apăsat prea tare pedala de accelerație, I.N, tânărul vitezoman, a rămas fără permis pentru patru luni de zile şi a primit o amendă considerabilă.

Nu a fost însă singurul șofer vitezoman prins de polițiști. Alți șase șoferi au fost lăsați fără permise. Cinci dintre aceștia au fost prinși depășind limita legală admisă cu 51 km/h, iar unul cu 71 km/h.

De asemenea, oamenii legii au sancționat și 8 transportatori profesioniști.

De asemenea, în cadrul acțiunii, au fost aplicate 8 sancțiuni transportatorilor profesioniști, conform O.G. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.”, transmite IPJ Argeș

Viteza-principala cauză a accidentelor grave din Argeș în 2023

Anul trecut, pe raza județului nostru au avut loc 112 accidente grave, iar 38 de persoane și-au pierdut viața.

Viteza excesivă și neadaptată la condițiile de drum și trafic rămâne principala cauză de producere a accidentelor rutiere grave în județul Argeș, relevă o analiză realizată pentru anul 2023 și prezentată de Inspectoratul de Poliție Județean Argeș. Pe fondul acestei cauze s-au produs 25 de evenimente rutiere.

Următoarele două cauze generatoare de accidente rutiere grave în județul Argeș sunt indisciplina pietonală (14 evenimente) și a bicicliștilor (11 evenimente).

Foto IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Mașină distrusă de o rulotă la Dragoslavele!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: autostrada A1