Litoralul românesc: Apa este vândută la același preț ca berea

de | 25.06.2022 08:50 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Ori că bei apă, ori că bei bere… aceeași suma de bani trebuie să o scoți din buzunar. „Fenomenul” se petrece pe litoralul românesc, acolo unde prețurile par să o ia razna mai mult decât se întâmpla în alți ani.

Turiștii spun că pentru a se răcori cu o înghețată, o bere și o apă, sunt nevoiți să scoată din portofel aproape 100 de lei pe zi.

S-au scumpit. Nu foarte mult dar s-au scumpit. Dacă la magazinul de cartier un suc e 3 lei, pe plajă e 4,5 lei. Berea am venit cu ea din magazinul de cartier, în sacoșă. Ajunge și la 10 lei la pahare. Paharele nu sunt pline”, se arată într-un reportaj Antena 3, spusele fiind ale unui turist.

Și prețul cazărilor a suferit o modificare față de aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit Dcbusiness.ro, în stațiunea Olimp, cazarea la un hotel de două stele pentru o cameră de două persoane costă de 59 de lei pe noapte. De asemenea, în Eforie Nord, un pachet de trei nopți la un hotel de trei stele ajunge la 469 lei (pentru două persoane). În ceea ce privește un pachet all-inclusiv pentru trei nopți, costă undeva la 1800 lei.

Închirierea unui șezlong este de 20 de lei minim, iar un baldachin aproximativ 200 de lei.

Ca în fiecare an, Mamaia este cea mai scumpă stațiune de pe litoralul din România. Aici, prețul pentru un șezlong este de 50 de lei pe zi, iar un baldachin ajunge să coste și peste 200 de lei pe zi.

Foto Playtech

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție! MAE a emis o avertizare pentru românii care merg în Spania

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Eforie | Mamaia

Ultimele articole