Liviu și Adrian Pătrașcu, antreprenori: Targetul nostru este să menținem activitatea de producție betoane cel puțin la nivelul anului trecut și să proiectăm următoarele investiții imobiliare!

de | 14.02.2024 10:00 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

VSC Comprod reprezintă un nume consacrat în peisajul economic argeşean, o afacere construită pe fundamente solide, un business în care noua generaţie duce mai departe valorile moştenite de la vechea gardă. Fraţii Liviu şi Adrian Pătraşcu formează tânăra echipă managerială a companiei ce are ca principal obiect de activitate producţia de betoane, un tandem redutabil în care responsabilităţile sunt împărţite eficient în aşa fel încât VSC Comprod să îşi consolideze poziţia pe piaţă, să evolueze constant şi să îşi păstreze neatinse principiile pe care a fost construită: calitate şi profesionalism.

Liviu Pătraşcu (38 de ani) şi fratele său, Adrian (36 de ani) au moştenit de la tatăl lor, patronul Foresta Argeş Liviu Pătraşcu, spiritul vizionar şi pasiunea pentru business, aplicând cu succes „lecţiile” de management al afacerilor oferite de către experimentatul om de afaceri. Astfel, cei doi fraţi combină perfect dinamismul specific tinereţii, pe de o parte, cu experienţa în domeniul producţiei de betoane şi agregate de balastieră, pe de altă parte, considerând că actuala generaţie de antreprenori are oportunitatea să înveţe din experienţa generaţiei anterioare şi să se adapteze noilor tendinţe care sunt într-o continuă schimbare datorată atât evoluţiei societăţii şi economiei, cât şi diferitelor situaţii excepţionale.

Astfel, pe o piaţă în continuă schimbare, cei doi tineri antreprenori au înţeles că flexibilitatea şi adaptabilitatea reprezintă ingrediente esenţiale pentru a duce lucrurile mai departe. Astfel, abordarea unor noi domenii de activitate a stat permanent în atenţia managerilor VSC Comprod, în paralel cu consolidarea businessului deja existent. Pe cale de consecinţă, Liviu şi Adrian Pătraşcu au analizat oportunităţile pe care piaţa le oferă şi de câţiva ani businessul s-a extins şi în zona investiţiilor imobiliare, dezvoltând un important complex rezidenţial în Piteşti şi un centru logistic în localitatea Albota. După succesul investiţiei în blocul de 10 etaje şi 57 de apartamente de pe bulevardul Fraţii Goleşti, cei doi tineri investitori au continuat să investească în domeniul imobiliar, cu un alt proiect rezidenţial în aceeaşi zonă, cu spaţii comerciale la parter şi 23 de apartamente dispuse pe cinci etaje.

Domeniul în care activează li se potriveşte mănuşă, cei doi considerându-se împliniţi din punct de vedere profesional şi norocoşi că pasiunile şi visurile din copilărie s-au concretizat în cariere de succes:

Având în vedere că în perioada copilăriei atât eu, cât și fratele meu eram pasionați de construcții, în special clădiri foarte înalte, utilaje, autocamioane și că am ajuns să dezvoltăm un business în domeniul producției de betoane și dezvoltare imobiliară, cred că pot afirma cu certitudine că ne-am ținut de planurile și pasiunile copilăriei, aşa încât și statusul profesional este exact ce gândeam în acea perioadă” – afirmă Liviu Pătraşcu Jr..

Cu modestie, tânărul manager al VSC Comprod ezită să enumere calităţile care i-au transformat pe el şi pe fratele său în oameni de afaceri de succes, preferând ca aprecierile să vină de la parteneri, însă, indiferent de domeniul de activitate, consideră că sunt obligatorii două valori: corectitudinea și seriozitatea.

Managementul performant aplicat de fraţii Liviu şi Adrian Pătraşcu este relevat de cele mai recente bilanţuri ale companiei pe care cei doi o coordonează, VSC Comprod înregistrând în ultimii trei ani cifre de afaceri în jurul valorii de 40 milioane lei. Drumul spre obţinerea unor astfel de rezultate nu este însă niciodată neted, iar problemele apar pe traseul oricărui business:

Chiar dacă încă suntem consideraţi ca făcând parte din noua generaţie, avem totuşi 18 ani de antreprenoriat și, într-o perioadă atât de lungă, întâmpini dificultăți, care apar ciclic într-o economie de piață. Un exemplu de actualitate îl constituie lipsa forței de muncă, atât calificată, cât și necalificată”.

Fraţii Pătraşcu plănuiesc să continue investiţiile în afacerea pe care o coordonează, în paralel cu activităţile principale încercând permanent să identifice noi oportunităţi, chiar şi într-o perioadă economică ale cărei perspective nu sunt din cele mai optimiste:

Predicția economică a multor specialiști de renume pentru 2024 este că o să fie un an foarte greu, așa că targetul nostru este să menținem activitatea de producție betoane cel puțin la nivelul anului trecut și să proiectăm următoarele investiții imobiliare.” – sintetizează Liviu Pătraşcu Jr. strategia echipei manageriale a VSC Comprod pentru acest an.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Larisa Vlăsceanu, antreprenor: Acolo unde există voință și știință de carte, o femeie poate izbuti cu succes în domenii extrem de complexe!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Albota | Goleşti | VSC Comprod

Ultimele articole