anchetaonline.ro

Liviu și Adrian Pătrașcu: Diferența majoră dintre generații este aceea că, acum, lucrurile se schimbă cu o viteză infinit mai mare!

de | 30.01.2023 23:00 | Lifestyle

 

O echipă de tineri antreprenori care au reușit să dezvolte una dintre cele mai puternice companii ale Argeșului în materie de producție pentru construcții și să o impună, pe piața aglomerată și fluctuantă a businessurilor de gen, ca fiind un reper de sustenabilitate și seriozitate.

Cei doi activează într-un domeniu puternic concurențial în care au înțeles – de când și-au asumat acest pas către antreprenoriat – că este imperios necesară o serie de atribute pe care au căutat să le valorifice sau, după caz, să le învețe rapid: o bună capacitate de a evalua riscurile, abilitatea de a identifica şi a implementa soluţii, creativitate şi inovativitate, iscusința de a stabili relaţii profesionale eficiente, competențe de comunicare, precum și arta de a lucra eficient cu echipe complexe și diverse.

Tinerii manageri argeșeni care conduc eficient o companie de amploarea VSC Comprod au pus dintotdeauna mare accent pe competitivitatea serviciilor pe care le asigură, o competitivitate măsurată în parametrii de calitate, promptitudine, preț și flexibilitate.

Nu este treabă ușoară –  pe o piață puternic fluctuantă –  estimarea corectă, asigurarea şi gestiunea resurselor umane, financiare, tehnice și materiale ale unei asemenea afaceri, iar Liviu și Adrian Pătrașcu au demonstrat din plin că au atât abilitățile antreprenoriale native, cât și deschiderea către autoperfecționare absolut necesară pentru a reuși în acest deziderat. Provocările de mai sus nu au fost tratate ca greutăți sau obstacole, ci ca pe șansa de a învăța, de a evolua, de a găsi soluții și de a obține rezultate care inspiră pasul următor.

Au investit, în această direcție, constant, în echipamente și tehnologii menite să crească productivitatea, să eficientizeze, să aducă plusvaloare atât în ceea ce privește sustenabilitatea afacerii, cât și calitatea produselor și a serviciilor asigurate pentru beneficiari. Sunt, de altfel, exponenții unei generații de antreprenori care au crescut în paralel cu boomul tehnologic și în vremurile unei adevărate revoluții în materie de digitalizare și nu numai. O generație impactată de continuă schimbare.

Fiecare perioadă aduce oportunități diferite. Generația noastră a avut avantajul că a învățat și încă mai are de învățat de la cea predecesoare. Cred că marea provocare și cel mai important pas a fost să ne adaptăm însă noilor reguli din economia de piață. Diferența majoră dintre generații este aceea că, acum, lucrurile se schimbă cu o viteză infinit mai mare, în orice domeniu.”

Nu doar procesul de producție a fost ținta acestei mentalități de business axate pe inovare, updatare și adaptabilitate la schimbările constante care marchează piața, ci și activitățile domniilor lor care au vizat bugetarea investițiilor, proiectele asumate, managementul operațional şi financiar al companiei.

Liviu și Adrian Pătrașcu au înțeles că aplicarea de principii și tehnici moderne este pârghia esențială pentru a fi competitivi și pentru a valorifica mai eficient – de la an la an – resursele existente, precum și oportunitățile apărute. Au demonstrat, în această direcție, o conexiune reală cu tendințele pieței, investind inclusiv în alte sectoare din sfera construcțiilor, așa cum este dezvoltarea imobiliară.

În paralel, au reușit să dezvolte o echipă unită și eficientă sub sigla VSC Comprod, confruntându-se, la rândul domniilor lor, cu o acută criză de specialiști care sunt așteptați, fără rezultate notabile, din urmă aproape în toate sectoarele economiei de piață românești:

Domeniul construcțiilor este unul dintre cele mai afectate de această criză a specialiștilor, fie că vorbim despre personal direct productiv, fie personal cu studii superioare. Acesta este motivul pentru care vedem, pe șantierele din România, din ce în ce mai mulți lucrători străini. Asteptăm cu deschidere o nouă generație de specialiști. Dar aceștia sunt din ce în ce mai puțini, context în care, momentan, ne  concentrăm pe fidelizarea  personalului format în timp la nivelul companiei.”, declară managerii VSC Comprod.

Într-o notă optimistă și constructivă,  Liviu și Adrian Pătrașcu apreciază că proiectul cu care se mândresc cel mai mult este reprezentat fix de către rezultatele obținute în  dezvoltarea societății pe care o conduc, rezultate obținute din anul 2005 până în prezent. Cei doi tineri antreprenori își direcționează planurile pentru 2023 în direcția creșterii investițiilor, dar și a producției realizate, raportat la anul trecut „chiar dacă se anunță un an dificil pentru orice business din cauza contextului economic-social pe care îl traversăm.”         

Își propun, în acest sens, utilizarea și mai eficientă a resurselor companiei și dezvoltarea unor noi abordări fezabile în proiectele asumate, modernizarea procesului de producție, creșterea portofoliului de clienți și, ca o conseciță, consolidarea poziției VSC Comprod pe piața din Argeș și din regiune.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Daniel Ionescu: Dezvoltarea profesională înseamnă implicare activă și continuă!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: VSC Comprod