Lovitură pentru magazine! Ce reguli vor avea de respectat

de | 31.05.2022 07:34 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Guvernul a aprobat o hotărâre privind activitatea magazinelor, mai exact felul în care sunt expuse prețurile la produsele comercializate.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a specificat că decizia completează măsurile aflate în vigoare, iar scopul este acela de a se asigura că toți consumatorii sunt protejați.

Actul normativ aprobat astăzi vine în completarea măsurilor adoptate deja, pentru a ne asigura că toţi consumatorii sunt protejaţi. Trebuie să plătim preţul corect pentru produsele cumpărate şi să protejăm consumatorii împotriva unor oferte înşelătoare”, a spus Florin Spătaru.

Prin urmare, noul articol din Hotărârea Guvernului nr. 947/2000 prevede ca în cazul oricărei modificări ce privește prețul unui produs să fie indicat prețul anterior pus de comerciant.

Prețul anterior reprezintă cel mai scăzut preț practicat de comerciant în perioada ultimelor 30 de zile înainte de data aplicării reducerii de preț”, se arată în hotărâre.

Mai mult, au fost formulate opțiuni de reglementare în cazul produselor care sunt pe punctul de a se deteriora sau a se perima rapid, dar și anumite reguli ce vizează vânzarea produselor outlet.

Astfel, în cazul bunurilor susceptibile a se deteriora sau a se perima rapid (în special alimentele), prețul anterior reprezintă cel mai scăzut preț practicat de comerciant în perioada ultimelor 10 zile înainte de data aplicării reducerii de preț.

Pentru produsele prezente pe piață mai puțin de 30 de zile, prețul anterior reprezintă cel mai mic preț practicat de comerciant de la data punerii produsului pe piață, înainte de data aplicării reducerii de preț.

În plus, dacă reducerea de preț este majorată treptat în perioada ultimelor 30 de zile, prețul anterior este considerat prețul fără reducere înainte de prima aplicare a reducerii de preț”, se transmite printr-un comunicat de presă al Ministerului Economiei.

Sursa foto: Opinia Timisoarei

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Klaus Iohannis, anunț despre sistemul de impozitare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole