Încep lucrările de modernizare a 2,3 km de drumuri din Popeşti

de | 02.08.2023 11:30 | Știri, Administrație, Din ediția tipărită, Rural

Săptămâna trecută s-a semnat contractul cu constructorul care va executa lucrările.

Comuna Popeşti, o localitate din sudul Argeşului cu 1600 de suflete conform ultimului recensământ, îşi continuă drumul spre dezvoltare, investiţiile demarate în ultimii ani de administraţia locală condusă de primarul Ion Mihai având rolul de a reduce semnificativ diferenţele faţă de comunele din nordul judeţului în ceea ce priveşte infrastructura şi condiţiile de trai.

Pe 8 februarie, primarul Ion Mihai şi fostul ministru al Dezvoltării, CsekeAtilla, au semnat şi parafat contractul de finanţare a proiectului „Modernizare drumuri în comuna Popeşti, judeţul Argeş”, în valoare de aproape 4 milioane lei.

►Patru străzi vor fi asfaltate

Săptămâna trecută, pe 27 iulie, a fost finalizată procedura de atribuire şi s-a semnat contractul cu firma de construcţii care va asfalta patru drumuri locale din Popeşti, câte unul în cele patru sate ale comunei, în lungime totală de aproape 2,3 km. Proiectul vizează refacerea infrastructurii și suprastructurii drumurilor, execuția de podețe noi, șanțuri din pământ și șanțuri betonate în vederea asigurării scurgerii apelor provenite din precipitații și descărcării la emisarii existenți în zonă.

Astfel, prin intermediul acestui proiect, urmează să fie modernizate prin asfaltare următoarele drumuri:

▼ Drum local „str. Afinului”, sat Palanga – lucrările vor fi efectuate pe o lungime de 1216 m.

▼ Drum local „str. Canalului” tronson I, în lungime de 103 m, și tronson II, în lungime de 60 m, sat Popești.

▼ Drum local „str. Antenelor”, sat Slobozia – pe o lungime de 500 m.

▼ Drum local „str. Biserica Veche”, sat Purcareni – în lungime de 408 m.

La licitația lansată de Primăria Popești în data de 7 iunie, s-au prezentat trei firme de construcţii, câştigătoare, cu cea mai avantajoasă ofertă din punct de vedere financiar, respectiv 3.741.679,64 lei (fără TVA), fiind desemnată CDM Comastrad (fostă Comesad Drumuri), firma controlată de Marin şi Alexandru Meculescu împreună cu Daniel Grigorescu.

Lucrările vor dura mai puţin de un an

Durata contractului este de 48 luni, din care 10 luni sunt alocate lucrărilor propriu-zise, iar restul reprezintă perioada de garanţie. Lucrările proiectate nu afectează rețelele de utilități existente în zonă, executându-se astfel încât să se evite afectarea acestora.

Investiţia vine după ce la sfârşitul anului trecut, Consiliul Judeţean Argeş a finalizat lucrările de reabilitare a drumului judeţean 504, pe o lungime de 26 de km, inclusiv pe teritoriul comunei Popeşti.

„Cetățenii comunei Popești sunt foarte mulțumiți de investiția făcută. Sunt foarte mulțumiți și de faptul că au fost făcute intrări în gospodăriile lor, deoarece unii chiar nu aveau posibilități să își amenajeze asemenea podețe. Ne felicită și cei care traversează comuna noastră, cei care merg la Costești sau la Pitești”, declara primarul Ion Mihai, după finalizarea lucrărilor la DJ 504.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

APIA. Sprijin financiar pentru crescătorii de animale

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CDM Comastrad | Consiliul Județean Argeș | Ion Mihai | Popeşti