Lucrările la noua staţie de epurare din Curtea de Argeş avansează

de | 15.06.2022 07:00 | Știri

Primarul Constantin Panţurescu a efectuat, la sfârşitul săptămânii trecute, o vizită pe şantierul viitoarei staţii de epurare a municipiului Curtea de Argeş. Edilul a stat de vorbă cu specialiştii care coordonează lucrările, care au dat asigurări că lucrările, care au început în data de 1 aprilie 2022, sunt în grafic. După ce în primele săptămâni muncitorii s-au luptat cu apa, pânza freatică fiind foarte aproape de suprafaţă, săptămâna aceasta este programat să fie turnat betonul peste radierul general.

Viitoarea staţie de epurare va fi gata în primăvara anului 2023

Proiectul noii stații de epurare a municipiului Curtea de Argeș, care va fi o staţie de epurare cu treaptă mecanică, biologică şi terțiară și cu instalaţie de primire vidanjă, are termen de execuție  data de 1 aprilie 2023, de realizarea proiectului ocupându-se asocierea de firme SC Bugaru Trans SRL (lider de asociere) – Total Pur Design SRL – Hidro Construcţia Argeş SA – Hydrostoy AD.

lucrari statia de epurare curtea de arges 2 - Lucrările la noua staţie de epurare din Curtea de Argeş avansează

Primarul Constantin Panţurescu a declarat că reprezentanţii municipalităţii vor monitoriza atent derularea proiectului şi că vor fi prezenţi săptămânal pe şantier pentru a se asigura că totul decurge conform graficului.  Valoarea totală a contractului de lucrări cu TVA este de 27.774.766,75 lei, aproape întreaga sumă fiind asigurată prin finanţare de la bugetul de stat.

 

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Află ce străzi din Curtea de Argeș va asfalta sau repara Serviciul Public de Gospodărie Comunală în 2022!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Argeş

Ultimele articole