Schimbare uriașă în învățământ! Ce se va întâmpla cu lucrările de la Evaluarea Naţională

de | 15.06.2022 08:00 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

O schimbare uriașă ar putea fi produsă în învățământul românesc. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a transmis că lucrările de la Evaluarea Națională vor putea fi evaluate în mod digital, în toată țara, începând de anul viitor.

Această posibilitate este luată în calcul după ce un proiect pilot de acest gen a fost desfășurat în Dâmbovița, având un real succes, potrivit ministrului.

Până la acest moment, proiectul pilot derulat la nivelul judeţului Dâmboviţa a fost un succes, în sensul în care, contrar îngrijorărilor, timpul mediu de scanare şi încărcare a unei lucrări a fost de două minute. Şi aici este vorba, nu uitaţi, de şcoli din mediul rural cu o slabă conexiune la internet.

Poate că dacă am fi avut o conexiune mai bună la internet, timpul mediu ar fi fost încă şi mai jos în raport cu cele două minute. Altfel spus, în primele două ore, prima lucrare fiind predată la ora 10,15, până la ora 12,15 s-au încărcat 3.400 de lucrări în 255 de clase de examen, deci 255 de scanere, în 113 centre de examen”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

Prin urmare, ministrul Educației și-ar dori ca începând din anul următor, această măsură să fie aplicată la nivel național, iar toate lucrările vor fi evaluate digital.

Mai mult, și lucrările de la Bacalaureat ar putea fi evaluate în același mod.

Având în vedere acest succes de etapă, vom vedea până la final cum se va derula şi operaţiunea de evaluare, sunt încrezător că anul viitor vom putea extinde la nivel naţional această procedură de scanare şi încărcare, practic de digitalizare a proceselor ce ţin de Evaluarea Naţională, dar şi a proceselor ce ţin de examenul de Bacalaureat.

Este un element extrem de important, nu s-a mai reuşit până acum acest lucru şi o spun, iertaţi-mi lipsa de modestie, sunt state europene cu sistem de educaţie avansată care nu au înregistrat această reuşită, nu au avut poate curajul să încerce acest lucru, dar cred că este o probă puternică pentru determinarea Ministerului Educaţiei de susţinere a digitalizării. Adaug şi standardizarea evaluării la nivel pilot, operaţiune deja demarată”, a adăugat ministrul Educației.

Foto Diez.md

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Transfăgărășanul se redeschide mai devreme

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: