anchetaonline.ro

Simptomele variolei maimuței. Ce spune medicul Adrian Marinescu

de | 15.06.2022 08:30 | Știri, Eveniment, Lifestyle, Național

 

  • Variola maimuței – Două cazuri la noi în țară!

 

Autoritățile sanitare din România anunțau ieri că au pornit căutările pentru a depista toate persoanele care au intrat în contact cu bărbatul de 26 de ani. De menționat faptul că a început deja o anchetă epidemiologică.

Ieri după-amiază a fost confirmat al doilea  de  în . Este vorba de un  de 32 de ani, care a fost la o  din Capitală, în urmă cu o săptămână, după ce a acuzat o stare de rău.

 

Referitor la această boală, medicul Adrian Marinescu a precizat care sunt simptomele care ar trebui să ne dea de gândit și când trebuie să ajungem la medic:

 

În primele zile înainte de a avea erupția vorbim de febră, de durere în gât, dureri musculare, articulare și de ganglioni inflamați. Deci este greu să ne dăm seama în acele zile.

Riscul mai mare de a transmite este în momentul în care apare erupția, care este caracteristică cu vezicule. Este adevărat că te poți gândi și la vărsat de vânt, dar dacă ai un ochi avizat, este clar că poți pune diagnosticul destul de ușor.

În concluzie, cred că în aceste zile, chiar dacă sunt cazuri absolut izolate, ar trebui să fim atenți în raport cu persoanele care au simptomatologie, mai ales dacă există și o erupție cu vezicule” a precizat medicul la Antena 3.

Medicul infecționist a mai adăugat:

 

Dacă avem o erupție, trebuie să ajungem la medic.

Poate fi medicul de familie, poate să fie orice alt medic care să ne orienteze și să realizăm dacă într-adevăr este o suspiciune reală și trebuie să fie confirmată. Însă în general este un context și în cazul de față vorbim de un contact direct cu o persoană care a venit din afara României. Deci lucrurile țin de această anchetă și țin de niște condiții concrete.

Nu trebuie să ne gândim că probabilitatea de a mă infecta este atât de mare încât, de câte ori fac febră, mă gândesc că am variola maimuței. În niciun caz”.

 

variola_maimutei_infectie_

Variola maimuței – Măsuri luate în România

 

Cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în toată lumea, iar în Europa va fi achiziționat vaccinul împotriva acestei boli. De asemenea, România va cumpăra câteva sute de doze, preventiv, pentru a asigura un stoc. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a declarat că este nevoie de o supraveghere serioasă a acestei situații cu care ne confruntăm:

 

Prin mecanism european de coordonare în cazul unor urgențe epidemiologice HERA vom tatona opțiunile pentru a avea o anumită cantitate de vaccin care să fie eventual administrabil contacților unei persoane care este diagnosticată cu această boală”, a transmis luna trecută, ministrul Sănătății.

 

Foto: Realitatea

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alexandru Rafila | Europa