Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei: ”Întotdeauna am fost partizanul colaborării cu USR”

de | 17.06.2023 16:17 | Știri, Național, Politic

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, prezent astăzi congresul USR, a pledat pentru colaborarea cu acest partid, menţionând că este „singurul partener” cu care se poate asigura o guvernare modernă, înclinată spre reforme. Totodată, Ludovic Orban a afirmat că nu este supărat pe cei care l-au îndepărtat din funcția de premier, precizând că ”cel care a tras cel mai tare nu mai e în USR”.

”Suntem condamnați să colaborăm. Suntem condamnați să lucrăm împreună”, a spus Ludovic Orban în deschiderea discursului. Ulterior președintele Forța Dreptei a mai precizat: „Întotdeauna am fost partizanul colaborării cu USR. În PNL, începând din 2016, am fost acuzat sistematic de colegii mei că nu am acceptat niciodată să răspund la atacurile care veneau din partea USR, pentru că întotdeauna am considerat că singurul partener decent, singurul partener cu care avem afinităţi şi cu care putem să asigurăm o guvernare modernă, o guvernare înclinată spre reforme, este USR”. Aici găsiți discursul lui Ludovic Orban.

”Deși l-ați ales ca președinte a dat bir cu fugiții”

Totodată Ludovic Orban le-a transmis membrilor USR, reuniți la congresul acestei formațiuni, că el nu este supărat pe cei care au pus umărul la îndepărtarea sa din funcția de premier, când USR-PLUS era atunci în coaliția de guvernare cu PNL. Totodată, președintele Forța Dreptei, a completat că cel care a tras cel mai tare pentru înlăturarea sa nu mai este astăzi în partid.

”Nu sunt supărat pe cei care au luat decizia de a-l susțină pe Cîțu în loc să mă susțină pe mine ca și premier. Mai ales când știu faptul că cel care a tras cel mai tare să impună această decizia la dumneavoastră nu mai e în USR. Deși l-ați ales ca președinte a dat bir cu fugiții și acum nu mai recunoaște nici că este cel care a determinat pe niște parlamentari și europarlamentari să facă un partid, spunând că n-are nicio legătură cu această construcție politică”, a afirmat Ludovic Orban.

Cel vizat, Dacian Cioloș – fost președinte al USR-PLUS și actual președinte al REPER, nu a întârziat să dea replica:

”Problema coaliției cu PNL din 2020 nu era că Ludovic Orban nu era bun de premier.

Problema era că și Florin Cîțu s-a dovedit la fel de slab și problematic cum se dovedise a fi și Ludovic Orban.

Faptul că Ludovic Orban e în opoziție astăzi nu e o consecință a convingerilor sale, ci o conjunctură politică. Dacă ar fi primit ce voia, astăzi Ludovic Orban n-ar mai fi așa de vehement și radical. Sunt sătul de politicienii care devin luptători din oportunism”.

Aproximativ 800 de membri ai USR au participat astăzi la congresul partidului în care s-a prezentat viziunea pentru anul 2024. La eveniment au participat președinții mai multor partide din opoziție.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ludovic Orban: ”33 de ani de la mineriada care a demolat bruma de democrație care se înfiripa în România”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ludovic Orban