Se deschide Transfăgărășanul!

de | 17.06.2023 17:12 | Știri, Administrație, Județean, Național, Politic

Vești bune pentru români: se deschide unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din țară – Transfăgărășanul. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a fost prezentă astăzi împreună cu directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, în mai multe zone rutiere importante. O veste bună, în urma acestor vizite de lucru, este că se deschide Transfăgărășanul.

Sursă foto: PNL Argeș.

”Se deschide Transfăgărășanul!

Mulțumesc, Cristian Pistol, director Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru că ești azi, alături de noi, în județul Argeș!”, a scris Alina Gorghiu pe pagina de Facebook.

Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a venit cu un anunț important:

”Marți comisia a fost convocata pentru verificarea la fața locului, iar daca condițiile sunt îndeplinite, iar premisele sunt pozitive în sensul acesta, miercuri am putea circula pe Transfăgărășan”.

Vizita grupului de lucru pe Transfăgărășan nu a fost lipsită de o întâlnire cu deja tradiționalii ursuleți.

Sursă foto: Facebook Alina GorghiuSursă foto: Facebook Alina Gorghiu

De altfel, zilele trecute Cristian Pistol, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că CNAIR a transmis spre validare către Agenția Națională pentru Achiziții Publice documentaţia necesară licitaţiei contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru Transfăgărăşan, km 104 -130+800. Prin acest contract se urmăreşte identificarea de soluţii tehnice care să permită circulaţia o perioadă cât mai lungă pe an între Piscul Negru şi Cabana Bâlea Cascadă.

Sursă foto: PNL Argeș.

Ministrul Justiției și președintele PNL Argeș, Alina Gorghiu, împreună cu directorul CNAIR, Cristian Pistol, au fost astăzi în Argeș, într-o vizită de lucru pe șantierul Tronsonului 5 Pitești – Curtea de Argeș al autostrăzii Sibiu – Pitești, pentru a verifica stadiul lucrărilor, cât și pe Transfăgărășan, pentru a se asigura că acesta este pregătit pentru deschidere. Referitor la lucrările pe secțiunea 5 a autostrăzii Sibiu – Pitești constructorul italian (Webuild SPA) a ajuns la un stadiu fizic de peste 35% pe această secțiune. Dacă va crește mobilizarea termenul de finalizare a lucrărilor (2025) va fi respectat și poate chiar devansat. Progresul fizic la pasajul rutier de la Bascov a depășit deja stadiul fizic de 18% iar la Noapteș (Curtea de Argeș) se apropie de 30%, potrivit celor precizate de director CNAIR. Totodată, prezenți la vizita în teren pe șantierul autostrăzii au fost și prefectul județului Argeș, Radu Perianu, președintele PNL Pirești, Mihai Coteț, președintele PNL Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu, secretarul de stat, Ion Popa, vicepreședintele Cătălin Andrei, președintele Comisiei de Transport din PNL Argeș, Viorel Constantin, o echipă amplă a formațiunii aflate la guvernare, și reprezentanți ai constructorului.

Foto descriptiv. Sursă foto: PNL Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

CNAIR caută soluţii tehnice. Transfăgărășanul – deschis o perioadă cât mai lungă din an

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL Argeș