Magazine Auchan- închise de ANPC! Au fost găsite produse expirate și ustensile neigienizate

de | 29.09.2022 12:45 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a făcut o serie de verificări, în luna septembrie, la mai multe magazine Auchan din întreaga țară, după ce președintele ANPC, Horia Constantinescu, a fost acuzat că face controale doar la anumite magazine, favorizându-le pe altele.

Astfel, inspectorii au mers și în hipermarketurile Auchan. 50 de magazine au fost suspuse controalelor, iar în urma acestora au fost acordate 93 amenzi contravenționale, în valoare totală de 750.000 lei, dar și 11 avertismente. Mai mult, ANPC a decis oprirea definitivă de la comercializare a unor produse care nu erau conforme, în valore de aproximativ 42.000 lei și închiderea temporară, până la remedierea deficiențelor, pentru 14 de magazine.

Potrivit inspectorilor ANPC, au fost descoperite mai multe nereguli, cele mai grave dintre acestea fiind găsirea unor produse alimentare comercializate, deși aveau data limită de consum depășită, legume și fructe depreciate calitativ, cu mucegai, modificate organoleptic, cu ambalaj deteriorat, produse care nu erau păstrate în condițiile recomandate de producător. Totodată, angajații foloseau ustensile de bucătărie sau echipamente de gătit neigienizate, cu grăsime în exces, iar anumite produse erau păstrate în condiții necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar.

Ce alte nereguli au mai fost găsite:

-deficiențe de etichetare a produselor alimentare (lipsa unor mențiuni obligatorii, conform legii, lipsa traducerii în limba română)
-utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzător, cu acumulări masive de gheață, rugină, impuritati si chedere deteriorate, lichid de scurgere congelat, resturi alimentare și mucegai
-comercializarea unor produse cu starea termică schimbată
-comercializarea unor produse cu aglomerări de gheață în ambalaj
-nerespectarea regimului promoțiilor
-neafișarea prețurilor unor produse
-existența pavimentului neigienizat și a unor rafturi murdare, în zona de comercializare
-nerespectarea regimului de temperatură de păstrare a produselor alimentare recomandat de producători
-existența unor neconcordante între prețul produsului la raft față de cel de la casa de marcat”, a transmis ANPC.

Foto Auchan

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Proiect de lege! Alocații dublate pentru acești copii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANPC | Auchan

Ultimele articole