Aproximativ 100.000 de mașini vechi – scoase din circulație în 2022

de | 10.01.2023 10:45 | Știri, Lifestyle, Național

 

Luni seara, 9 ianuarie 2023, Tanczos Barna, ministrul Mediului, a anunțat la un post de televiziune faptul că România a reușit să scoată din circulație în 2022 aproximativ 100.000 de mașini mai vechi de opt ani.

De menționat că acest lucru a fost posibil prin intermediul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus.

Regândim programul Rabla pentru autoturisme, pentru a facilita decontarea mai rapidă pentru dealerii auto, pentru că au fost întârzieri anul trecut şi trebuie să lucrăm şi la acest capitol.”

Tanczos Barna a mai subliniat de asemenea faptul că în anul care tocmai a început se dorește ca sarea altor 200.000 de mașini și se mai dorește încurajarea de cumpărare a autovehiculelor electrice.

 

rabla mașini vechi

Foto Automarket

 

Ministrul a mai adăugat faptul că numărul mașinilor mai vechi de opt ani scoase din circulația anul trecut a fost dublu față de cel din anul 2021.

Referitor la mașinile electrice ministrul a mai declarat că bugetul se va majora cu cel puțin 15% pentru aceste autoturisme și va fi lansat și un program de flote comerciale care va veni în sprijinul companiilor private.

Acest program trebuie să treacă și prin Consiliul Concurenței, vom notifica Consiliul Concurenței pentru o schemă de ajutor de stat, dar și acolo vom avea un program mai ambițios de a susține inclusiv companiile private de taximetrie sau distribuție, ca să reducem impactul acestor mașini asupra aerului din marile orașe”, a mai adăugat Tanczos Barna.

Totodată trebuie menționat că vânzările mașinilor electrice în 2022 comparativ cu vânzările din 2021 au fost de trei ori mai mari.

Foto: AutoMarket

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Mediului