anchetaonline.ro

Maşinile nepoluante vor avea plăcuţe verzi

de | 01.03.2022 23:18 | Eveniment

Maşinile nepoluante vor avea plăcuţe verzi

Proprietarii de maşini eco ar putea beneficia şi de o serie de facilităţi precum reduceri de taxe sau facilități pentru parcare.

Autoturismele care nu poluează, având zero emisii de dioxid de carbon, vor avea plăcuţe de înmatriculare verzi – potrivit unui proiect de ordin comun al miniştrilor Mediului, Transporturilor şi Afacerilor Interne. Prin proiectul de ordin se stabilește ca autoturismele cu emisii zero de poluare, respectiv autovehiculele pur electrice şi cele alimentate cu hidrogen, să primească plăcuțe cu număr de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde, pentru ca maşinile nepoluante să fie mai ușor de identificat. Nu de alta, dar proiectul de ordin aflat în dezbatere publică până pe 25 martie menţionează totodată faptul că proprietarii de maşini eco ar putea beneficia şi de o serie de facilităţi precum reduceri de taxe, acces pe benzile de autobuz, intrare gratuită în zonele cu acces restricționat sau facilități când vine vorba de parcare.

În prezent, maşinile electrice sau alimentate cu hidrogen pot fi cumpărate prin Programul Rabla Plus, prin care statul subvenţionează achiziţionarea unui astfel de automobil cu până la 51.000 de lei dacă solicitantul duce la casat două mașini uzate.

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: