anchetaonline.ro

Ultima oră! Medicul Liliana Berca a fost arestată pentru 30 de zile!

de | 10.11.2022 16:18 | Știri, Eveniment, Importante, Județean

Ultima oră! Medicul Lliana Berca din secția de Diabetologie a Spitalului Județean Argeș, a fost arestată în urmă cu doar câteva momente, astăzi, joi, 10 noiembrie, pentru 30 de zile.

 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Argeș transmite:

Știre inițială

Argeș/Percheziții într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție
În cursului zilei de astăzi, 09.11.2022, lucrătorii Serviciului Județean Anticorupție Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat două percheziții domiciliare la sediul Spitalului Județean de Urgență Pitești, unde își desfășoară activitatea un medic primar, care are calitatea de suspect într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și dare de mită.
Până în prezent, din probatoriul administrat, rezultă că medicul a primit de la un număr de cel puțin 20 de persoane, având calitatea de pacienți sau aparținători ai acestora, diferite sume de bani sau bunuri, în legătura cu exercitarea actului medical.

Față de acesta, s-a dispus măsura reținerii pentru o durată de 24 de ore.

Pe parcursul cercetărilor, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Brigăzii Operațiuni Speciale Pitești.

Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale și dispunerea unor măsuri preventive reprezintă etape şi activităţi de urmărire penală reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, respectiv asigurarea unei bune desfăşurări a procesului penal, activităţi care nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, anunță IPJ Argeș.

Conform informațiilor noastre, medicul care face obiectul perchezițiilor de astăzi și care este reținut 24 de ore este Liliana Berca, medic în secția de Diabetologie a Spitalului Județean Argeș.

Medicul Liliana Berca nu este la primul scandal, astfel, pe 20 octombrie 2010, aceasta a fost arestată după ce a fost prinsă în flagrant în timp ce primea bani de la pacienți pentru a-i pensiona pe caz de boală. Medicul a eliberat, în acea perioadă, în mod ilegal sute de certificate medicale. Cei care primeau certificate ilegale primeau ajutor social fără acte de identitate. Astfel, prin abuz în serviciu, ea a prejudiciat statul de 26.000 de lei.

Chiar și soțul doamnei medic, preotul Berca, a fost suspect pentru complicitate

În anul 2014 s-a pronunțat sentința pentru Liliana Berca, fiind condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare.

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O agenție de modeling și un ONG- cercetate pentru exploatarea sexuală a minorilor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: