Medicul argeșean Cătălin Cîrstoiu – în cărți pentru Primăria Capitalei

de | 22.02.2024 18:50 | Național, Importante, Politic

Medicul argeșean Cătălin Cîrstoiu ar fi testat în sondaje pentru a fi desemnat candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, potrivit celor de la g4media.ro, care citează surse din vârful PSD-ului, Cătălin Cîrstoiu, în prezent manager al Spitalului Universitar de Urgență București, este unul dintre numele testate pentru a candida ca independent susținut atât de liberali, cât și de social democrați pentru Primăria Capitalei.

Până ieri seară cei de la PSD și PNL nu ajunseseră la o înțelegere în ce privește viitorul candidat la Primăria Capitalei.

Cetățean de Onoare al comunei Leordeni

Cătălin Cîrstoiu (50 de ani), este șeful Secției Ortopedie-Traumatologie I a Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) și decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității Carol Davila” din București (UMFB). Soția lui, Monica Cîrstoiu, lucrează tot la Spitalul Universitar, ca medic ginecolog. Nașul cuplului este fostul președinte Traian Băsescu. Tatăl medicului este fostul deputat PD de Argeș, Ion Cîrstoiu. După 1990, Ion Cârstoiu a deținut pe rând mai multe funcții, de primar, prefect, subprefect, parlamentar, președinte de partid. În martie 1990, Ion Cîrstoiu devenea membru al Frontului Salvării Naționale, iar în august, este numit primar al municipiului Pitești, funcție în care stă doar câteva luni pentru a prelua, mai apoi, funcția de prefect al județului. Tot în acest an este ales și președinte al Filialei Argeș a FSN. După scindarea partidului, rămâne alături de Petre Roman în ceea ce avea să devină PD. Ion Cîrstoiu obține ulterior un loc în Camera Deputaților, iar după două mandate de parlamentar, din 1996 până. în 2004, este numit prefect. Retragerea din viața publică vine odată cu ieșirea la pensie din funcția de subprefect.

Sursă foto: Facebook PSD Argeș.

În luna septembrie a anului trecut, renumitul medic argeșean Cătălin Cîrstoiu – managerul Spitalului Universitar, profesor universitar și decan al Universității de Medicină din București, era premiat de administrația locală din comuna Leordeni cu titlul de Cetățean de Onoare al comunei Leordeni.

De altfel, potrivit sursei citate, un alt nume testate a fost și cel al omului de afaceri  Dan Șucu, proprietarul Mobexpert și acționar majoritar la Clubul Rapid, însă această variantă ar fi avut o performanță slabă în sondaje și s-ar fi renunțat la ea.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti – SUUB și Facebook PSD Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Renumitul medic argeșean Cătălin Cîrstoiu – Cetățean de Onoare al comunei Leordeni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PSD

Ultimele articole