CFR Călători: Duminică intră în vigoare noul mers al trenurilor

de | 09.12.2023 18:46 | Județean, Eveniment

CFR Călători informează că, începând cu data de 10 decembrie 2023, intră în vigoare noul Mers al Trenurilor 2023-2024, ce va fi valabil până la data de 14 decembrie 2024.

Compania susține că oferta de transport feroviar de pasageri este adaptată cererii de piaţă atât prin optimizarea duratelor de parcurs, cât şi a programului şi capacităţii de transport, în limita resurselor disponibile.

CFR Călători a anunțat că începând de duminică, 10 decembrie, va opera mai multe modificări ale rutelor interne și externe.

Astfel, în noul plan de Mers al Trenurilor 2023-2024 vor circula zilnic, în medie, 1100 trenuri operate de CFR Călători.

Pentru asigurarea și adaptarea traficului de călători la cerințele publicului călător s-au asigurat încă două relații noi pentru trenurile Intercity pe rutele pe care viteza și condițiile tehnice permit acest serviciu.”, transmite CFR Călători

Au fost proiectate pentru circulația în acest mers de tren nou un număr de 16 trenuri IC, astfel:

cfr grafic - CFR Călători: Duminică intră în vigoare noul mers al trenurilor

Având în vedere lucrările de „Electrificare și reabilitare a liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor”, compania CFR Călători a planificat trenuri pe rute modificate. Le puteți găsi AICI

Oradea, Cluj-Napoca și Satu Mare – trenuri de noapte spre București

Totodată, orașele Oradea, Cluj Napoca și Satu Mare vor avea în continuare legătură feroviară pe timp de noapte cu Bucureștiul, respectiv litoralul românesc, prin introducerea unor trenuri/noi ramuri la trenurile IR 78, IR 79, IR 472, IR 1641, IR 1642 și anume prin prelungirea trenurilor IR 1641, IR 1642  la și de la Satu Mare și IR 1920, IR 1922 la și de la Oradea.

Aceste pot fi consultate AICI.

Serviciul InterCity

Compunerea trenurilor IC este asigurată cu un număr de peste 40 vagoane de călători (vagoane clasa I, vagoane clasa a II-a și vagoane clasa a II-a cu spațiu destinat serviciului de alimentație publică).

Potrivit CFR Călători, toate vagoanele sunt modernizate și dotate cu instalație de climatizare, toalete ecologice, uși de acces și intermediare semiautomate, prize electrice pentru încărcare telefon mobil sau laptop, instalație de sonorizare, afisaj digital, rastel pentru bagaje voluminoase în fiecare capat al salonului.

De asemenea, călătorii beneficiază și de internet în regim wi-fi, și sunt apte pentru circulație cu viteza maximă de 160 km/h și chiar 200 km/h unele dintre ele.

Reduceri tarifare și modalități de cumpărare bilete

CFR Călători pune la dispoziție o gamă diversă de oferte comerciale (ex. abonamente, card TrenPlus, dus-întors, anticipație, etc) care facilitează mobilitatea cetățenilor spre destinațiile interne dorite. Detalii pe cfrcalatori la secțiunea Trafic intern/ Oferte și Facilități

foto descriptiv adevarul.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Cazuri de difterie, confirmate în România. Cum se previne boala

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CFR Călători