Mesaj RO-Alert! Doi lei au scăpat de la Zoo

de | 09.06.2022 09:56 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Un mesaj de tip RO-Alert a fost trimis populației, după ce doi lei de la Grădina Zoologică din Rădăuți au scăpat. Cetățenii sunt sfătuiți să evite zona respectivă.

Se pare că cei doi lei ar fi ieșit dintr-o cușcă, însă, momentan nu se știe în ce circumstanțe a avut loc acest incident. În aceste momente, se află liberi în curtea respectivă, iar toate intrările au fost închise pentru a evita pătrunderea vizitatorilor în interior, până la prinderea animalelor.

Potrivit autorităților, nu sunt persoane rănite, iar perimetrul Grădinii Zoologice este asigurat.

A fost semnalată prezența necontrolată a doi lei în municipiul Rădăuți, în proximitatea Zoo. Evitați zona și fiți prudenți. Păstrați distanța față de animale și nu încercați să vă fotografiați cu acestea sau să le hrăniți”, este mesajul de alertă trimis de autorități.

Amintim că un incident asemănător a avut loc la aproximativ 80 de km de Pitești, în Târgoviște, la jumătatea lunii mai. Un leu a fost văzut plimbându-se liber pe străzile din oraș, după ce ar fi scăpat din curtea unui locuitor din zonă.

Evenimentul a fost semnalat de către un cetățean care a sunat la 112 și a spus că a văzut animalul umblând liber în Priseaca din Târgovişte, în apropierea unei benzinării.

Și atunci autoritățile au transmis un mesaj RO-Alert, cetățenii fiind sfătuiți să rămână în casele lor.

A fost un apel la 112 al unui cetăţean care a spus că a văzut leul. L-am întrebat de mai multe ori pentru a ne asigura că este vorba despre un leu. Nu avem la acest moment vreo informaţie de la Grădina Zoologică că ar fi scăpat de acolo un leu. Mai aveam cunoştinţă de o persoană care deţine un leu, am luat legătura şi spune că leul este în cuşcă”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, Gabriel Gătej, potrivit Agerpres.

Se pare că leul ar fi mai scăpat și anul trecut din curtea cetățeanului respectiv.

Foto pixabay

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Leu devenit faimos, după ce îngrijitorii l-au tuns și i-au făcut breton

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole