Meteorologii anunță ploi, vânt, dar și ninsori

de | 13.02.2024 10:40 | Județean, Eveniment

După mai multe zile cu temperaturi primăvăratice, vremea se schimbă simțitor, în intervalul următor. Sunt anunțate ploi și intensificări ale vântului, în mai multe zone ale țării, iar la munte, mai ales la altitudini înalte, precipitații sub formă de ninsoare.

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis astăzi, 13 februarie, atenționări meteo cod galben și portocaliu, valabile în Argeș, dar și în alte județe din țară.

Cod galben de precipitații însemnate cantitativ și ninsori la altitudini de peste 1400 m

Astfel, prima atenționare cod galben transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie este valabilă începând de astăzi, 13 februarie, de la ora 10:00, până mâine, 14 februarie, ora 08:00.

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, pe parcursul zilei de astăzi și la începutul nopții și în Carpații Occidentali și în vestul și sud-vestul Transilvaniei vor fi cantități de precipitații de 25…30 l/mp, iar izolat de 40 l/mp.

La munte, la altitudini mai mari de 1400 m va ninge și se va depune strat de zăpadă.

c88ab74f a4f6 4a55 b7e7 44ccd7caae54 - Meteorologii anunță ploi, vânt, dar și ninsori

De asemenea, în intervalul menționat mai sus, temporar vor fi precipitații îndeosebi în nordul, centrul și estul țării, unde se vor acumula cantități de apă în general de 15…25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă.

În Carpații Orientali și trecător în noaptea de marți spre miercuri, în Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare.

Potrivit specialiștilor ANM, astăzi, vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice și sud-vestice, iar spre seară și noaptea și în cele estice, cu viteze de 45…55 km/h.

Totodată, ANM a emis și o atenționare cod portocaliu de ninsori abundente și depunere de strat consistent de zăpadă. Avertizarea a intrat în vigoare astăzi, la ora 10:00 și este valabilă până la ora 22.00.

În intervalul menționat mai sus, în zona montană a județelor Hunedoara, Alba și Sibiu va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor fi de 50…70 l/mp.

În Făgăraș vremea a fost relativ frumoasă până ieri. De ieri însă a început să bată vântul, să fie ceață și să ningă. Până astăzi la prânz deja se mai depuseseră 10 centimetri de zăpadă iar vremea s-a schimbat.

COD GALBEN de vânt

O altă atenționare emisă de ANM este cod galben de vânt, valabilă mâine între orele 08:00-20:00.

Codul galben vizează integral sau parțial județele Cluj, Bihor, Alba, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Vâlcea, Sibiu, Argeș și Brașov.

În acest interval, vântul va prezenta intensificări temporare în Moldova și nord-estul Munteniei, cu viteze la rafală de 55…65 km/h.

Meteorologii transmit că intensificări ale vântului cu viteze în general de 45…55 km/h vor fi și în restul Munteniei, Dobrogea și local în Oltenia.

64cd4ebf f788 4488 834c f24560892b49 - Meteorologii anunță ploi, vânt, dar și ninsori

De asemenea, vor fi precipitaţii în aproape toată ţara.

Foto descriptiv News Moldova/ ANM

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O mănăstire din Vâlcea a fost prădată de hoți. Au furat banii din cutia milei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM