Argeșeanul Mihnea Crăciunescu – pe scena IUmor! Piesa a fost 100% creația sa!

de | 13.04.2022 20:00 | Județean, Lifestyle

De la om de afaceri la artist, Mihnea Crăciunescu a făcut pasul spre cariera muzicală dintr-o joacă, după cum ne-a declarat chiar acesta, și ani mai târziu a luat-o în serios.

Duminică, 10 aprilie, pe scena show-ului IUmor, difuzat de Antena 1, a apărut argeșeanul Mihnea Crăciunescu, prezentat sub titulatura de Dragonul. Acesta a interpretat o satiră muzicală, Superstar, compusă chiar de el, cu care a impresionat atât publicul, cât și juriul, primind voturi pozitive de la Delia, Mihai Bendeac și Cătălin Bordea, singurul care nu l-a aprobat fiind Cheloo.

juriu IUmor2

De ce i se spune Dragonul și cum a apărut piesa pe care a interpretat-o, dar și cum a fost pe scena IUmor ne-a povestit chiar Mihnea Crăciunescu.

La începutul carierei sale muzicale, persoana cu care colabora la acel moment, i-a spus că are nevoie de un nume. Inspirația i-a venit de la replica din filmul Step Brothers, în care unul dintre personajele principale îi spune celuilalt ”You can call me Dragon!”, iar de aici a apărut acronimul YCCMD, care este numele său de scenă, preluat în ideea de a fi un pamflet la inițiativa sa de a face muzică, inițiativă care a pornit dintr-o joacă. Când s-a și hotărât că aceasta este menirea s-a a început și o muncă serioasă, cu repetiții

Melodia interpretată la IUmor este 100% creația sa.

 

Am compus o piesă care lua în râs ideea preconcepută că dacă ai apărut la o emisiune de talente ulterior succesul trebuie să fie promis, pentru că te-ai născut cu stea în frunte și nu mai trebuie să perfecționeze nimic din ceea ce știi.”, ne-a explicat Mihnea Crăciunescu. El a ajuns repede la această concluzie, și s-a apucat de producție, și-a șlefuit abilitățile de a cânta la chitară, la pian, iar vocea a lucrat-o cu încăpățânare cum a știut el mai bine povestit artistul.

 

Mi-am dat seama că nu e suficien un trubadur cu chitara în spate. Vremurile lui Dylan au apus de atunci și am făcut o piesă care se numește Famous și lua în derâdere pretențiile artiștilor care apăreau în emisiunile de talente.

Coloană sonoră pentru Sitcom-ul Superstar

Piesa este și coloana sonoră a unui sitcom, ce poartă același nume: Superstar. Mihnea Crăciunescu ne-a istorisit și cum s-a legat această colaborare.

Plimbându-mă pe stradă am trecut pe lângă clădirea Teatrului în Culise și am intrat efectiv peste ei și le-am spus că vreau să ne cunoaștem, pentru că simțeam eu că așa trebuie. Ei au ascultat melodia acustică de pe net și Cristian Bajora mi-a cerut să fac și o variantă în română pentru că li s-a părut potrivită pentru filmul la care lucrau. Mi-au spus de la început că nu au cu ce să mă plătească, așa că am făcut-o probono.”.

Nu a rămas însă nerăsplătit. Teaser-ul pentru filmul respectiv a devenit videoclipul piesei lui Mihnea Crăciunescu.

Sitcom-ul Superstar este în regia lui Cristian Bajora, de la Teatrul în Culise, filmat și editat de Tiberiu Lupaș, iar scenariul este semnat de Ștefan Carman. Întrega coloană sonoră îi aparține argeșeanului Mihnea Crăciunescu.

Teaser-ul a fost vizionat și de jurații de la IUmor, care l-au vrut și pe scena show-ului, ca și concurent în sezonul 12.

Echipa și concurenții s-au purtat foarte frumos cu mine. Urmează multă muncă în continuare. Dacă ai impresia că fără 10.000 de ore de muncă, ești un cântăreț fantastic, ești nebun! Piața asta cere, artiști care realizează cât de mult trebuie să  muncească ca să își obțină locul printre alți artiști.”, ne-a mai declarat Mihnea Crăciunescu.

Mihnea Cărciunescu despre familie: Fără toleranța și susținerea lor nimic din toate acestea nu s-ar fi putut întâmpla!

Familia lui Mihnea Crăciunescu deține o companie cunoscută în județ, Confarg, o fabrică de confecții textile, ce produce și pentru branduri internaționale de lux, fiind coordonată de Vernel și Marga Crăciunescu. Și Mihnea Crăciunescu a fost implicat în acest business, dar pasiunea pentru muzică i-a schimbat parcursul profesional. De la concerte în cluburile din Pitești, primul fiind susținut în Club 32, cu multe ore de muncă în spate, a făcut pasul spre scena națională.

Familia Craciunescu

Sunt marginal implicat în business. 7 – 8 ani am stat la Confarg și la celelalte afaceri pe care le dezvoltă tatăl meu. Fără toleranța și susținerea lor nimic din toate acestea nu s-ar fi putut întâmpla. Sunt niște părinți deosebiți, la fel și sora mea, toți m-au luat foarte în serios când le-am spus ceea ce îmi doresc să fac și nimeni nu s-a îndoit o clipă că nu o să îmi iasă. Dacă e să pun bază în ceva, atunci pun în familia mea.”, ne-a mai declarat Mihnea Crăciunescu (YCCMD).


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești

Ultimele articole