Miliardarul argeșean Roland Rovența – din nou țintă vie pentru paparazzi!

de | 18.07.2022 20:30 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle

Omul de afaceri piteștean Roland Rovența a intrat din nou, săptămâna trecută, în atenția paparazzilor din presa mondenă națională care l-au vânat pe litoralul Mării Negre.

Ținta fotografiilor a fost reprezentată de formula de cuplu în care acesta a apărut în zona clubului Fratelli din Mamaia, respectiv însoțit de o brunetă mult mai tinerică decât el.

Omul de afaceri din Pitești, mai puțin cunoscut publicului larg, dar o prezenţă consacrată în lumea bună, este însă un adevărat «vânător» de «bunăciuni», consemnează publicația cancan.ro, într-un amplu material dedicat afaceristului argeșean, din care nu lipsesc nici referirile legate de alte apariții mondene ale bărbatului, inclusiv în compania solistei Anna Lesko.

Roventa la mare1 - Miliardarul argeșean Roland Rovența – din nou țintă vie pentru paparazzi!

Foto Cancan.ro

Raportat la această ultimă escapadă, paparazzi consemnează că afaceristul este într-o formă de zile mari și că a beneficiat de atenția totală a tinerei sale companioane, care l-a asistat la fiecare pas. „Semn clar că, pentru milionarul nostru, «balta are pește»ˮ, mai notează, în stilul caracteristic, jurnaliștii de monden.

Roventa la mare - Miliardarul argeșean Roland Rovența – din nou țintă vie pentru paparazzi!

Super bogat în prezent, doctor în lanțurile de adopții la începutul evoluției sale

Aceștia îl numesc pe Rovența „baby broker” și redeschid pagini din istoria sa controversată, cu referiri la o anchetă veche a publicației „New York Timesˮ care a scos la iveală detalii șocante despre actualul om de afaceri. Plecată din Pitești, ancheta de atunci a jurnaliștilor americani se axa pe Roland Rovența ca practician în medicină, nu ca antreprenor. Postură în care, după anul 1990, ar fi coordonat adopții ale unor copii din România de către familii de americani.

Roland Roventa New York Times - Miliardarul argeșean Roland Rovența – din nou țintă vie pentru paparazzi!

Un așa-zis «agent de adopție» i-a însoțit pe canadieni, iar la capătul firului ilegal se afla «medicul» Rovența. Orfelinatele deveneau «baza de selecție», iar – conform informațiilor transmise de New York Times – nimic nu se făcea fără să știe acesta. Jurnaliștii de la New York Times au dezvăluit că Roland Rovența avea o atitudine de «geambaș”». Iar totul se învârtea în jurul bebelușilor care urmau să fie adoptați.

«Am medici care au pus deoparte copii pentru mine», se lăuda Rovența după Revoluție, conform jurnaliștilor americani.

Orfelinatele deveneau, astfel, «bazar de bebeluși», iar atunci când s-a trecut la acțiuni concrete, a fost scos «pe tarabă» un… set de gemeni. Prețul? 20.000 de dolari. Nici mai mult și nici mai puțin.”

Sursa: cancan.ro, iulie 2022

De-a lungul timpului, Rovența a intrat frecvent în atenția presei mondene, și nu numai, care l-a surprins la diferite petreceri, în cluburi de lux, alături de personaje cunoscute precum Cristian Boureanu, Elena Udrea, Anna Lesko etc. și care face numeroase referiri la mașini extrem de scumpe pe care le conduce și la viața de lux pe care o duce afaceristul.

Roventa si Ana Lesko - Miliardarul argeșean Roland Rovența – din nou țintă vie pentru paparazzi!

Roventa si Boureanu - Miliardarul argeșean Roland Rovența – din nou țintă vie pentru paparazzi!

I-a răscumpărat proprietățile lui Dorin Cocoș la un preț cu 50% mai mare

Potrivit presei centrale, Roland Rovența este afaceristul care a cumpărat proprietățile omului de afaceri Dorin Cocoș, în momentul în care ANAF le-a scos la licitație, în 2017. Peste 8 milioane de lei a fost prețul a 6 din cele 14 proprietăți executate, iar Antena3 a prezentat achiziția făcută de Rovența ca fiind o mișcare destinată „rămânerii proprietăților în familie”, cu referire la relația foarte apropiată dintre acesta și Elena Udrea.

Ronald Roventa - Miliardarul argeșean Roland Rovența – din nou țintă vie pentru paparazzi!

Într-adevăr, spre uimirea celorlalți investitori participanți la licitație, prețul plătit de Rovența a fost cu 50% mai mare decât prețul zonei, iar – după procedură – acesta a ales să nu facă nicio declarație. Ca urmare a achiziției, a devenit proprietar peste 6 spații comerciale foarte valoroase din București în care funcționau sediile unor bănci, un lanț de supermarketuri, dar și companii cu activități în zona jocurilor de noroc.

Cine este miliardarul argeșean excentric

Afacerile care îi permit lui Roland Rovența să ducă o viață de miliardar excentric nu sunt unele extrem de publice. Omul de afaceri figurează ca CEO al RO Group Internațional SRL, companie argeșeană înființată în 1994, cu sediul pe strada Depozitelor din Pitești, axată pe importul și comercializarea de accesorii auto.

Conform propriei prezentări, compania importă mii de produse de pe piețe externe și le comercializează, la nivel național, bazându-se pe o uriașă rețea de peste 1000 de distribuitori, printre care nume sonore precum Auchan, Dedeman, Kaufland România, MOL, OMV, REAL, Selgros, Cora și altele în România, Shell, Lukoil, Rompetrol, Alati, Baumax, Temax, Praktiker, Praktis în Bulgaria.

Produsele vândute de compania condusă de Roland Rovența sunt printre cele mai variate (alarme auto, închideri centralizate, becuri și lămpi auto, cosmetice auto, aditivi, dezodorizanți, claxoane, aspiratoare și compresoare auto, accesorii pentru întreținere și depanare, huse auto și mochete, accesorii auto de interior și exterior, piese auto, articole pentru curățenie, instalații GPL) și aparțin unor mărci mari din Europa.

Ronald Roventa Ferari - Miliardarul argeșean Roland Rovența – din nou țintă vie pentru paparazzi!

În Capitală, Roland Rovența conduce un Ferrari roșu evaluat la un sfert de milion de euro

O altă companie de care se leagă numele său este RO SRL care – la nivelul anului 2005 – era coordonată printr-un offshore (Joygate Limited) cu sediul în Emiratele Arabe Unite și o căsuță poștală reprezentată de Ronald Rovența. Zece ani mai târziu, în 2015, acesta a preluat oficial, pe persoană fizică, acțiunile care figurau pe offshore și a devenit acționar majoritar și la RO SRL cu peste 98% din părțile sociale.

De asemenea, conform presei naționale, omul de afaceri argeșean ar deține, în București, împreună cu un anume Sergiu-Florin Roșca, un IFN numit Societatea Credit pentru Fiecare.

Sursa materiale foto: cancan.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cine sunt PATRONII din politica argeşeană

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANAF | București | Kaufland | Roland Rovența

Ultimele articole