Ministrul Educației, în Argeș. A venit cu o veste bună pentru Liceul Tehnologic Construcții de Mașini din Mioveni

de | 15.04.2024 14:13 | Mioveni, Administrație, Câmpulung Muscel, Politic

Ministrul Educației, Ligia Deca, a făcut astăzi o serie de vizite în Argeș. Totodată, ministrul a adus o veste bună pentru Liceul Tehnologic Construcții de Mașini din Mioveni: va semna în curând contractul pentru campusul dual.

Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu. Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu. Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu.

„#LaPasPrinArgeș, alături de Ligia Deca, ministra educației.

Încă de la prima oră, o veste bună pentru Liceul Tehnologic Construcții de Mașini din Mioveni – ministra educației, Ligia Deca, va semna în curând contractul pentru campusul dual. 25 de milioane de euro vor fi investite de ministrul liberal în educația din județul Argeș.

Am vizitat atelierele unde lucrează tinerii și este incredibil ce pot construi, chiar dacă au 16-17 ani.

Tineri talentați și la Centrul Cultural Mioveni. Am văzut și copii, inclusiv de 6-12 ani, repetând dansuri populare și moderne. Peste 1000 de copii se bucură gratuit de cursurile de dansuri de aici. Mă bucur că sunt pasionați de tradițiile argeșene.

Mulțumesc directorului Centrului Cultural Mioveni, Alin Călinescu, pentru implicarea și promovarea acestor activități în rândul tinerilor. Ligia și cu mine îl susținem pe Alin pentru funcția de primar pentru că e un bun manager și are grijă de copilașii din Argeș.”, a transmis, pe pagina de Facebook , Alina Gorghiu, ministra justiției și președinta PNL Argeș.

”Liceul este printre primele din țară unde funcționează învățământul dual”

”Prima oprire #ÎnVizităLaArgeș: Liceul Tehnologic Constructii de Masini Mioveni!

Liceul este printre primele din țară unde funcționează învățământul dual, iar faptul că dispune deja de 6 ateliere de pregătire practică dotate cu echipamente moderne este o bună premisă pentru un învățământ de calitate și pentru dezvoltarea învățământului dual.

De altfel, această formă de învățământ se va generaliza din anul 2029. Mai mult, noua Lege a educației prevede ruta completă de învățământ dual: tinerii vor putea să-și continue specializarea în învățământul superior!”, a transmis, pe pagina de Facebook, ministrul Educației, Ligia Deca.

Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

PNL Argeș și-a lansat candidații la Slobozia, Vulturești și Bascov

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Ligia Deca | Ministrul Educației

Ultimele articole