Ministrul Justiției: Fără toleranță pentru șoferii care fac accidente băuți, drogați sau fără permis

de | 20.08.2023 18:15 | Național, Politic

„Fără toleranță va fi statul român legat de accidente provocate de persoane care se urcă băute, drogate sau fără permis la volan”, a declarat Alina Gorghiu, ministrul Justiției, într-o conferință de presă care a avut loc astăzi la Câmpulung.

Declarațiile au avut loc în contextul accidentului deosebit de grav care a avut loc în județul Constanța, unde un tânăr de 19 ani a accidentat mortal alți doi tineri și a rănit trei persoane. Tragicul eveniment s-a petrecut ieri, în localitatea 2 Mai, iar șoferul se afla sub influența drogurilor.

A fost promulgată legea Anastasia, o lege care spune în felul următor: că toate persoanele, ca urmare a conduitei pe care o au, conducere fără permis,  conducere sub influența dorgurilor sau conducere sub influența alcoolului, produc accidente care conduc la uciderea unor persoane, nu beneficiază de suspendarea executării pedepsei.

 

Această lege nu a fost dată întâmplător, ci pentru că România este pe primul loc în Europa la accidente în circulație. Jumătate din cazurile cu care serviciul de probațiune se ocupă sunt legate de persoane care fie au condus fără permis, fie au condus sub influența alcoolului sau a drogurilor.

 

Cei care sunt tineri și au permis ar trebui să știe care sunt consecințele faptelor lor prevăzute de această lege”, a transmis ministrul Justiției.

Tânărul de 19 ani care a provocat tragicul eveniment a fost astăzi arestat preventiv pentru 30 de zile.

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alina Gorghiu și Adrian Ioan Veștea. Miniștrii au mers cu trenul de la Schitul Golești la Câmpulung Muscel

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole