Ion Mînzînă: ”Argeșenii știu ce a făcut echipa PSD pentru ei și pentru comunitățile în care trăiesc. Am încredere în judecata lor!”

de | 01.04.2024 14:38 | Din ediția tipărită, Județean, Politic

Ion Mînzînă intră în alegerile locale și europarlamentare programate pentru iunie 2024 la comanda uneia dintre cele mai puternice organizații PSD din România. Având dubla calitate de președinte CJ Argeș și președinte de filială, domnia-sa coordonează, practic, un aparat uriaș în care administrația județeană se contopește cu administrațiile locale, în care primarii se contopesc cu ideea de candidați și – la conducerea căruia – el însuși merge în linia întâi a luptei pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean. Politician cu state vechi, cu abilități de lider și de organizator testate în numeroase confruntări electorale, domnia-sa declară că intră cu fruntea sus și cu optimism în această nouă rundă de alegeri, bazându-se pe rezultatele obținute de administrația sa și pe încrederea pe care oamenii din Argeș au avut-o dintotdeauna în candidații PSD.

  • Suntem la două luni distanță de data alegerilor locale și europarlamentare. Care este targetul cu care intrați – la comanda PSD Argeș – în această competiție și la ce vă raportați când estimați realizarea acestui target?

– Obiectivul în aceste alegeri, ca în toate competițiile electorale, este unul singur: Argeșul pe primul loc! Deci, primul loc. Pentru că PSD Argeș nu sunt eu, este o echipă care a făcut performanță în localitățile sau instituțiile pe care le-a condus. PSD Argeș înseamnă membrii de partid, primarii, consilierii locali, consilierii județeni, parlamentarii și colegii care reprezintă Argeșul în guvern. Această echipă nu ar fi reușit niciodată dacă argeșenii nu ne-ar fi acordat încrederea și susținerea lor.

”Argeșul pe primul loc” nu este doar un slogan, este obiectivul nostru continuu, este materializarea respectului nostru față de argeșeni!

  • Care sunt punctele forte ale echipei PSD pentru Consiliul Județean?

– Punctul forte al echipei PSD este faptul că noi am fost întotdeauna alături de argeșeni. Noi nu suntem „la pas prin Argeș”, nu suntem în trecere pe aici, nu venim în județ doar pentru funcții și doar în timpul alegerilor. Îi respectăm pe toți competitorii electorali, însă oamenii nu pot fi păcăliți!
De asemenea, am spus-o și o repet: unul dintre punctele forte ale PSD este că noi suntem o echipă! Nu există ”eu”, există doar ”noi”!

Am muncit și avem rezultate care acum se văd cu ochiul liber. Consiliul Județean Argeș a implementat zeci de proiecte pe infrastructură rutieră. Din 2020 până în 2023, am modernizat 180 de kilometri de drumuri județene! În sănătate, fiecare dintre cele 9 spitale aflate în administrarea CJ Argeș a avut cel puțin un proiect pe fonduri europene sau guvernamentale. La Spitalul Județean de Urgență sunt aproape de finalizare 3 mari proiecte: extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe, extinderea Ambulatoriului și construcția noului Corp P+4, unde va fi mutat blocul operator și unde, în premieră, vom avea și o secție de arși.

La Spitalul de Pediatrie, am terminat modernizarea Ambulatoriului, cel mai modern din țară, care va avea, unicat în Sudul României, un bazin de kinetoterapie în interior. Dacă ne gândim la toate investițiile făcute în ultimii ani, putem spune că este un spital ca nou.
Pe fonduri europene finalizăm, în lunile ce vor urma, restaurarea Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna”, a Muzeului Județean Argeș și conservarea și consolidarea Cetății Poenari.
Am început deja consolidarea și modernizarea Teatrului „Așchiuță”, aceleași tipuri de lucrări urmând să fie făcute și la Teatrul „Davila”.

În acest mandat, Consiliul Județean Argeș a atras cele mai multe fonduri din istoria acestui județ și aici vorbesc cifrele de la sine! Acest lucru a fost posibil, pentru că echipa de la Consiliul Județean Argeș a înțeles ceea ce am cerut și a muncit mult pentru asta. Județul Argeș este în top în regiunea Sud – Muntenia la atragerea și implementarea fondurilor structurale, europene.

PSD a propus în toate localitățile din Argeș oameni profesioniști,  care au demonstrat că pot

  • Sunt pregătite nume noi în această echipă propusă pentru Consiliul Județean?

– Sigur că avem noi colegi, politica are o dinamică aparte. Pe lângă colegii alături de care am obținut rezultate bune în munca de până acum, în echipa pe care o propun pentru Consiliul Județean sunt pregătite și nume noi, persoane cu potențial și determinare să aducă idei proaspete, un plusvaloare și energie nouă în administrația județeană.

  • Care sunt localitățile (și candidații la funcția de primar) unde PSD va câștiga detașat și fără emoții? Dar cele în care candidații dumneavoastră vor trebui să lupte puternic?

– Ne dorim ca argeșenii să îi aleagă pe cei mai buni administratori în localitățile lor. Oameni care să le cunoască nevoile și care să aibă capacitatea să găsească soluții pentru dezvoltarea localităților.

PSD Argeș a propus în toate localitățile din Argeș oameni profesioniști, care au demonstrat că pot și cu care am dus Argeșul pe primul loc. De aceea, și în 2020, PSD Argeș a câștigat 71 din cele 102 primării. Vreau să le mulțumesc argeșenilor pentru această susținere și pentru încrederea pe care ne-au acordat-o și sunt sigur că ne-o vor acorda și anul acesta. Ne-am mărit echipa, ni s-au alăturat și noi colegi primari. Întotdeauna am tratat alegerile cu seriozitate și respect față de alegători chiar și acolo unde știam că nu avem contracandidat.

  • 3 dintre cele mai puternice organizații PSD în trecut, 3 situații radical diferite acum: Pitești, Mioveni, Câmpulung. Cum vedeți competiția și rezultatele în fiecare dintre ele?

– Piteștiul are cel mai bun primar pe care l-a avut acest municipiu până acum. Ca și Consiliul Județean Argeș, în ultimii patru ani, Primăria Pitești a atras cele mai multe fonduri. În statisticile naționale, Piteștiul este plasat pe locul 3 la transparența bugetelor publice, din 109 municipii! Administrația Gentea a adus plusvaloare comunității piteștene.

Mioveniul este deja exemplu de dezvoltare, chiar la nivel național. Dar această dezvoltare s-a făcut sub administrație PSD. Așa cum am spus, PSD Argeș înseamnă oameni și echipă. Nici eu și nicio altă persoană nu poate muta munții din loc fără ECHIPĂ. Ca să dau un exemplu, în echipă cu Ministerul Transporturilor, Consiliul Județean Argeș a încheiat, în luna februarie 2024, procedura de achiziție privind „Serviciile de elaborare documentație tehnică studiu de fezabilitate pentru obiectivul de investiții: drum expres A1 – Pitești – Mioveni”.

Revenind, la Mioveni, PSD este o forță. Și aici oamenii se cunosc foarte bine între ei, deci nu poți să vii și să-i păcălești cu candidați care au venit în Argeș, la Mioveni, doar pentru afaceri și interese personale. PSD Mioveni va avea cea mai bună echipă, cei mai buni candidați, care au demonstrat ceva pentru comunitatea din Mioveni.

Câmpulungenii merită o administrație performantă și mi-aș dori ca și la Câmpulung să existe cât mai multe investiții și proiecte, pentru că dezvoltarea municipiului înseamnă bunăstarea oamenilor și dezvoltarea județului. Noi asta vom face cu echipa și candidatul cu care venim.

Obiectivul nostru principal este acela ca Argeșul să fie mereu pe primul loc!

Sursă fo0to: ediția tipărită

  • Ce le-ați transmis colegilor dumneavoastră din teritoriu înainte de lupta oficială, fie ei primari în funcție, fie candidați noi? Care este abordarea pe care le-o recomandați în această campanie?

– Le-am spus foarte clar că PSD Argeș nu face echipă decât cu oameni profesioniști, cărora le pasă de problemele cetățenilor, cu oameni care fac performanță în administrație.

Le-am spus același lucruri pe care le spun mereu: să fie onești cu oamenii, să muncească mereu cu gândul doar la cei pe care îi reprezintă și care le-au acordat încredere prin vot. Nu este nevoie să le spun mai mult, sunt cunoscuți în comunitatea lor foarte bine, se știe ce pot și cine sunt.

Îi cunosc foarte bine pe toți – și pe cei în funcție, și pe cei care vor candida pentru prima dată. Știu că sunt ambițioși, că fac și vor face tot posibilul pentru  dezvoltarea comunităților lor, iar ei știu că au parte de toată susținerea mea, a Consiliului Județean, a parlamentarilor și a echipei guvernamentale.

Am vorbit de proiectele de la nivelul CJ Argeș, dar nu este localitate în acest județ să nu fi implementat proiecte de dezvoltare cu susținerea Consiliului Județean sau cu fonduri europene și guvernamentale.

  • Cât de tare schimbă dinamica electorală în Argeș ascensiunea AUR în preferințele de vot?

– Argeșenii știu ce a făcut echipa PSD pentru ei și pentru comunitățile în care trăiesc. Am încredere în judecata lor și am convingerea că vor ști cine merită votul lor.

  • Care sunt obiectivele-cheie pe care marșați pentru un viitor mandat la Consiliul Județean Argeș? Pe ce se va întemeia oferta electorală a candidatului Ion Mînzînă?       

– Obiectivul nostru principal este acela ca Argeșul să fie mereu pe primul loc! Să rămânem  pe primul loc la atragerea de fonduri europene și guvernamentale pentru modernizarea drumurilor, pentru sănătate, educație, infrastructură de utilități, cultură și turism, precum și susținerea mediului de afaceri pentru crearea a cât mai multor locuri de muncă. Altfel spus, vrem ca argeșenii să trăiască aici, acasă, cât mai bine!

 

Sursă foto: ediția tipărită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Oameni de dreapta se alătură în valuri primarului Cristian Gentea

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/sofia-paul/" target="_self">Sofia Paul</a>

Articol scris de Sofia Paul

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presă pasionată de fotografie și călătorii.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ion Mînzînă | PSD Argeș