La Mioveni. Eveniment pentru marcarea a 165 ani de la Mica Unire

de | 19.01.2024 16:29 | Mioveni, Administrație

Cu ocazia aniversării celor 165 ani de la înfăptuirea Micii Uniri, realizată la 24 Ianuarie 1859 de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, administrația locală a orașului Mioveni și Centrul Cultural invităcetățenii la o manifestare tematică, menită să marcheze Unirea Principatelor Române!

În fiecare an, la 24 ianuarie, în întreaga ţară este sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române, fiind marcat momentul unirii Moldovei cu Ţara Românească sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în anul 1859. Acest eveniment major în istoria ţării noastre a reprezentat primul pas făcut pentru realizarea unui stat naţional unitar român. În semn de omagiu pentru personalitățile și înaintașii noștri care au făcut posibilă Unirea, administrația locală din Mioveni organizează o manifestare tematică, începând cu ora 11:30, în Centrul Civic al orașului. Evenimentul va debuta cu intonarea imnului național, slujba de Te-Deum și momente artistice. Astfel, organizatorii invită cetățenii să participe la tradiţionala Horă a Unirii.

Sursă foto: Facebook Primăria Orașului Mioveni.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bugetul orașului Mioveni în consultare publică. Întâlniri programate în perioada 20-23 ianuarie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Orașului Mioveni