La Mioveni. Servicii sociale și educaționale pentru școlari

de | 22.06.2023 18:05 | Știri, Administrație, Lifestyle, Mioveni

Două grupe de copii din Mioveni beneficiază de programe educative și distractive, consiliere psihologică, sprijin în efectuarea temelor ori o masă caldă pe zi în cadrul Centrului de Zi ”Șanse Egale”. Aceștia au fost selecționați pe baza dosarelor și în limita locurilor și a resurselor. Activitățile Centrului de Zi ”Șanse Egale” se desfășoară în parteneriat public – privat cu Primăria orașului Mioveni.

Sursă foto: Facebook Primăria Orașului MIoveni.

Centrul de Zi ”Șanse Egale” este un serviciu privat, organizat în parteneriat cu Primăria orașului Mioveni, ce aparține Fundației ”Consortiul pentru Dezvoltare Locală” Mioveni, și care acordă servicii sociale și educaționale copiilor de vârstă scolară, aflați în dificultate școlară sau chiar în prag de abandon școlar. Misiunea sa este de a stopa rata abandonului social, familial și școlar al copiilor care provin din familii sărace (monoparentale, dezorganizate), prin aplicarea directă a programelor proprii concepute în concordanță deplină cu strategia județeană de protecție a copilului și nevoile comunității, arată cei din administrația locală din MIoveni în informarea postată pe pagina dee Facebook.

25 de copii feneficiari

În prezent, cei 25 de copii beneficiază de supraveghere pe timpul zilei, programe educative și distractive, consiliere psihologică, sprijin în efectuarea temelor, o masă caldă pe zi etc. Beneficiarii sunt împărțiți în două grupe de lucru, fiecare grupă fiind formată din 10-12 copii, cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, elevi ai unităților de învățământ din oraș. Admiterea copiilor în programul Centrului se face numai în urma unei selecții și întocmirii dosarului, în limita locurilor și a resurselor disponibile (Relații suplimentare la telefon – 0248/262.535).

Sursă foto: Facebook Primăria Orașului Mioveni.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenționare de la administrația din Mioveni: ”Aveți obligația legală și morală de a vă igieniza și îngriji proprietatea!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Mioveni

Ultimele articole