Mioveni. Mii de persoane au participat la Ziua Națională a Portului Tradițional

de | 15.05.2023 20:49 | Știri, Administrație, Județean, Lifestyle, Mioveni

  • România de la Argeș!

Duminică, 14 mai 2023, la Mioveni, mii de persoane au îmbrăcat costumul tradițional și au participat, la Ziua Națională a Portului Tradițional din România, manifestare tradițională, care are rolul de a promova portul şi tradițiile românești.

Acest frumos și indeit eveniment a început cu o paradă a costumelor naționale specifice mai multor zone din județ. La paradă  participând peste 3.000 de persoane din județ și nu numai. Au participat: copii, cadre didactice, părinti, bunici şi străbunici.
După parada costumelor, au urmat mai multe momente artistice ce au cuprins dansuri populare din diferite zone ale județului Argeș.
Îndemnul adresat de organizatori participanților a fost să „scoatem straiele din lada de zestre și să arătăm lumii întregi că noi păstrăm tradiția în România de la Argeș.”
Evenimentul a fost organizat de Consiliul Local, Primăria orașului, Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș prin Centrul Județean de Cultură și Arte.
Mai jos puteți vedea mai multe poze de la eveniment.
Mioveni port traditional Mioveni port traditional Mioveni port traditional Mioveni port traditional Mioveni port traditional Mioveni port traditional

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mioveni

Ultimele articole