„Miracole Preșcolare” – o nouă şi modernă grădiniţă pentru copiii din Mihăeşti

de | 19.09.2023 09:00 | Din ediția tipărită, Administrație, Rural

Începutul de an şcolar a venit pentru prichindeii din comuna Mihăeşti cu o surpriză minunată: de acum învaţă într-una dintre cele mai moderne grădiniţe, datorită unui proiect al administraţiei locale, finanţat din fonduri de la Ministerul Educaţiei.

Încă de la primele ore ale dimineţii, curtea grădiniţei proaspăt zugrăvite, cu clase luminoase şi mobilier nou-nouţ, s-a umplut de zeci de suflete, de la micuţii porniţi să dezlege tainele cunoaşterii, la părinţi şi bunici. Întreaga comunitate era pregătită să îşi primească oaspeţii, atmosfera fiind una demnă de o primă zi de şcoală: cu bucurie şi cu emoţii pozitive.

gradinita noua mihaesti parinti si copii

► Emoţii şi bucurie în prima zi de grădi pentru 75 de prichindei

„Astăzi, 11 septembrie 2023, o zi a bucuriei, o zi a unui nou început pentru micii preșcolari ai grădiniței din Mihăești. Cu un mic ghiozdan în spate, dar cu pași de uriași, au pășit azi prichindeii într-o lume nouă, în lumea noii grădinițe «Miracole Preșcolare».

Entuziasm, curiozitate, emoții, dar și teamă, toate acestea i-au încercat astăzi pe cei mici, dornici să descopere noua locație de unde împreună cu doamnele educatoare vor porni într-o călătorie spre cunoaștere, o călătorie a jocului și a descoperirii.

Începutul unei povești frumoase se va scrie începând de astăzi într-un loc nou, modern și la standarde europene. Dragi micuți, vă doresc ca zâmbetul și bucuria să vă însoțească în fiecare zi din această nouă aventură!” – le-a urat primarul Andreea Crîmpiță-Matei preşcolarilor care acum învaţă în casă nouă.

festivitate inaugurare gradinita noua mihaesti

La festivitatea de deschidere a noului an şcolar, organizată cu prilejul inaugurării noi grădiniţe din Mihăeşti, a participat şi conducerea Consiliului Județean Argeș, fiind prezenţi președintele Ion Mînzînă, vicepreședintele Marius Nicolaescu și administratorul public al județului, Marius-Cristian Puiu.

gradinita mihaesti 4

„Am venit aici pentru a le ura bun-venit celor 75 de preșcolari în această nouă instituție, dar și din respect pentru comunitatea din Mihăești și pentru primarul Andreea Crîmpiță-Matei, cea căreia i se datorează reușita acestui proiect. Este dovada că, dacă există preocupare la nivel local, poți realiza chiar și în mediul rural investiții la cel mai înalt nivel, iar Consiliul Județean Argeș sprijină orice proiect care aduce plusvaloare în comunitățile din județ.

În condițiile în care trebuie să recunoaștem că, în general, grădinițele și școlile din zona rurală suferă din cauza faptului că părinții preferă să meargă cu elevii în zonele de oraș, o astfel de investiție cum este cea de la Mihăești nu poate decât să contribuie la menținerea tinerilor în localitățile lor natale, cel puțin în zona de învățământ primar.

Părinții din Mihăești pot avea încredere că au copiii pe mâini bune, într-o grădiniță care are nu doar condiții europene, ci și angajați profesioniști.

Elevilor din Mihăești și din Argeș nu le pot spune decât să își trăiască frumos acești ani, să învețe și să se ferească de tentațiile care îi îndepărtează de viața normală. Avem nevoie de generații bine pregătite, de cetățeni educați, pentru ca această țară să se dezvolte și pentru a trăi, cu toții, așa cum ne dorim în România și nu prin alte zări” – a spus Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș.

gradinita mihaesti3

► Investiţie în valoare de 2,8 milioane lei

Noua grădiniță are o suprafaţă construită de 538,9 mp, fiind ridicată pe un teren de 2344 mp. Imobilul are patru săli de clasă prevăzute cu grup sanitar propriu pentru elevi, cu o sală multifuncțională, sală pentru vestiar, sală pentru depozitarea materialelor didactice, sală de mese destinată Programului „Corn și lapte”, sală izolator, cancelarie, spațiu administrativ. Grădinița are și un loc de joacă modern. De asemenea, imobilul dispune de mobilier pentru desfășurarea activității didactice (scaune, mese de lucru, dulăpioare etc.) şi este dotat cu instalație termică pe combustibil gazos, instalații electrice şi sanitare.

gradinita mihaesti dotarigradinita mihaesti 2

Investiția a fost realizată în cadrul unui proiect finanțat de Ministerul Educației – Reforma Educației Timpurii, în valoare de 2.858.239,39 lei, din care 446.542,21 lei cofinanțare asigurată din fonduri locale – Consiliul Local Mihăești și Consiliul Județean Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Un nou parc de joacă în Mihăești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: