Misiune umanitară de transport aerian. Medicamente pentru sinistrații sirieni

de | 25.02.2023 13:32 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Economic, Național

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunță că o aeronavă C – 130 Hercules a Forțelor Aeriene Române a fost astăzi, 25 februarie, într-o misiune de asistență umanitară internațională în sprijinul Siriei, pentru transportul unor medicamente și produse medicale. Potrivit Ministerului sănătății, este vorba despre antibiotice, analgezice, antiinflamatoare și alte medicamente necesare tratării pacienților.

Misiunea a fost la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) în contextul eforturilor de combatere a efectelor negative ale cutremurului din 6 februarie. Aeronava a decolat din Baza 90 Aeriană Otopeni, în jurul orei 11.00, cu destinația Adana, Turcia.

Sursă foto: armed.mapn.ro. Sursă foto: armed.mapn.ro.

52 de paleți cu medicamente, de la companii farmaceutice private

Donația de medicamente a fost realizată, prin intermediul Ministerului Sănătății, de companii farmaceutice private. Cei 52 de paleți cu medicamente au fost colectați și pregătiți de compania C.N. Unifarm SA, prin Centrul Național Farmaceutic recent înființat. Transportul medicamentelor către aeronavele militare a fost realizat de pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

“Doresc să îmi exprim din nou solidaritatea și compasiunea pentru victimele cutremurelor dezastruoase care au avut loc recent. Răspunsul rapid la apelul umanitar lansat către producătorii de medicamente în vederea donării de produse farmaceutice și materiale sanitare, a fost înregistrat din partea companiilor farmaceutice Antibiotice Iași, Terapia SA și Zentiva SA cărora le mulțumesc pentru ajutorul oferit”, a declarat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, potrivit comunicatului publicat pe site-ul oficial.

Sursă foto: armed.mapn.ro.

Citiți, dea asemenea, pe anchetaonline.ro:

Laptele, cornul și mărul, în anul școlar 2023- 2024! Proiectul pus în transparență decizională

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: